Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №588 від 31.01.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Суд

Червоний будинок знесуть

Як вам перспектива оселитися на майдані Незалежності у Рівному? Думаєте, це нереально? Повірте, все можливо.

Судячи з останніх подій, кожен, хто захоче, може побудуватися в центрі міста, виграти суд і узаконити майно. А важелів впливу на такі дії майже немає. Адже, якщо й міська влада виграє суд на знесення будівлі, то як виконати таке рішення, ніде не зазначено. І прикладом цьому є цілком реальні ситуації.

Зокрема, влада міста нещодавно відсудила право на знесення будівлі, що навпроти колишньої ЗОШ №21 на вулиці Литовська. Та виконавча служба не може виконати рішення, адже в державі не прописано, як це можна зробити.

- Рішення суду звучить так: “Привести у відповідність до проекту”. За проектом це був житловий будинок, а на його місці побудували універмаг. Тепер ніхто не знає, як виконати це рішення, - зазначає міський голова Володимир ХОМКО.

Та це не єдиний випадок, коли владні структури не мають впливу на будівництво. Йдеться про будівництво на тій же вулиці Литовська, та вже зовсім іншого будинку. Саме там чоловік на землі міста, без будь-яких документів, побудував багатоповерхівку. Це було зроблено незаконно, тому справу передали до суду.

Окрім цього, знайшлися й такі люди, що вирішили будувати у самісінькому центрі міста.

- Ще мій попередник розпочав судитися із людиною, яка незаконно зробила прибудову до Ощадбанку. Та ми програли всі суди і змушені були прийняти рішення про виділення землі. Тобто, якщо є рішення суду і громадянин узаконив майно, ми нічого зробити не можемо, - зазначає Володимир Хомко.

31.01.2013Юлія ГОЛИК



Рівне-Ракурс №10 від 31.01.2013p. 
На головну сторінку