Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №588 від 31.01.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Абетка здорового харчування

Абрикос

Абрикос

Абрикоси вважаються щедрим і неймовірно корисним для людського здоров’я подарунком природи. Їх почали цінувати за те, що вони містять каротин. Він перешкоджає процесу утворення і виникнення ракових клітин в організмі, позаяк є сильним антиоксидантом. Каротин також здатний поліпшити зір, відновити його гостроту. Після регулярного вживання свіжих абрикос відновлюється шкірний покрив, порушений ранками і травмами. Швидше заживають ранки і пошкодження на слизових оболонках, наприклад, у ротовій порожнині. В абрикосах міститься магній і калій, а також солі натрію. Вони необхідні всім для нормального водно-сольового обміну в організмі.

Фосфор і залізо, фолієва кислота і мідь, кобальт і вітамін В - всім цим насичені абрикосові плоди, а тому поліпшують мозкову діяльність, нормалізують рівень артеріального тиску, покращують процес утворення крові, регулюють рівень кислотності в шлунково-кишковому тракті, знімають запалення при колітах. Абрикоси призначають дієтологи тим людям, які страждають закрепами, метеоризмом і дисбактеріозом. Можна вживати плоди абсолютно в будь-якому вигляді - свіжі та засушені, в компотах і відварах, у вареннях і соках. Такі численні корисні властивості абрикосів роблять їх найціннішими плодами на столах у літню пору року.
31.01.2013



Рівне-Ракурс №10 від 31.01.2013p. 
На головну сторінку