Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №588 від 31.01.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Фестиваль

Різдвяні піснеспіви в українському Оксфорді

Різдвяні піснеспіви в українському Оксфорді

У студентсько-викладацькому храмі преподобного Федора Острозького Національного університету “Острозька академія” 26 січня 2013 року відбувся VIII Всеукраїнський фестиваль колядок та щедрівок “Різдвяні піснеспіви”, який проходить традиційно після новорічних та різдвяних свят.

Фестиваль, який був заснований настоятелем храму Василем Жуковським та студентами і викладачами українського Оксфорду пройшов на високому рівні. І цьогоріч географія учасників значно розширилася - взяли участь 24 хорові колективи не тільки з міста Острог, а й з Рівненської, Вінницької, Хмельницької та Львівської областей. У своєму вітальному слові декан гуманітарного факультету та настоятель студентсько-викладацького храму преподобного Федора Острозького Василь Жуковський зазначив, що цей фестиваль не є змаганням, концертом або шоу, виступ хористів - це своєрідна форма богослужіння. А також подякував усім учасникам “Різдвяних піснеспівів”. Усі хорові колективи на пам’ять про участь у фестивалі отримали дипломи та сувеніри.

Фестиваль надзвичайно сподобався острожанам та гостям міста, які із задоволенням слухали прославляння Різдва Христового. Окремі гурти, зокрема, народна хорова капела “Галичани” Народного дому села Оброшено, за відгуками глядачів, так гарно виступала, що їх не хотіли відпускати і попросили залишитися наступного дня на недільну літургію. І хоча учасники згаданого колективу є прихожанами греко-католицької церкви, вони із задоволенням залишилися на недільне богослужіння в університетському храмі УПЦ КП, час якого перенесли на 8 годину ранку, адже вже на 10 годину на них чекали в римо-католицькому костелі Успіння Пресвятої Діви Марії м.Острог.

31.01.2013Галина ШИШКОВА



Рівне-Ракурс №10 від 31.01.2013p. 
На головну сторінку