Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №600 від 25.04.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Відлуння війни

Зі снарядами не жартують

Дільничний інспектор міліції Радивилівського РВ Василь Маркович під час розповсюдження візитівок у рамках операції “Візит” та спілкування з громадянами виявив факт незаконного зберігання боєприпасів. Небезпечну вибухівку в сараї свого господарства зберігав житель села Жовтневе, що на Радивилівщині. Як з’ясували міліціонери, чоловік знайшов їх у себе на присадибній ділянці та знешкоджувати не поспішав.

Під час подвірного обходу люди розповіли своєму дільничному, що один із місцевих жителів може зберігати у своєму підсобному господарстві боєприпаси.

- Коли відвідував помешкання громадян, щоб поспілкуватися та вручити візитку з інформацією про міліцію, то дізнався, що 50-річний Василь із села Жовтневе зберігає у себе вдома снаряди, - розповідає капітан міліції Василь МАРКОВИЧ. - Завітавши до нього, я побачив поблизу підсобного приміщення снаряд.

До села Жовтневе одразу ж направили слідчо-оперативну групу з числа експертів-вибухотехніків Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС.

- На місці події було вилучено три корпуса артилерійських боєприпасів, заповнених речовиною, схожою на вибухову, - коментує старший експерт-вибухотехнік сектору вибухотехнічних та пожежотехнічних досліджень НДЕКЦ Олександр МАМЧУР. - Ці об’єкти віднесені до категорії небезпечних та являють небезпеку для населення.

Наразі відомо, що чоловік викопав боєприпаси на своїй присадибній ділянці.

- Я за них перечепився, мало не впав, - говорить Василь Миколайович, який і влаштував у себе на подвір’ї невеличкий склад. - Це було ще восени торік. А про те, щоб повідомити міліцію, я навіть і не думав.

- За цим фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України (“Незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами або вибуховими речовинами”), - коментує заступник начальника Радивилівського РВ УМВС Віталій ВОРОНКО. - Чоловікові загрожує до п’яти років позбавлення волі.

У селі про Василя Миколайовича говорять одне - нормальний чоловік, коли не п’є.

25.04.2013



Рівне-Ракурс №10 від 25.04.2013p. 
На головну сторінку