Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №603 від 16.05.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Проблема

У Рівному захистять улюбленців городян від собак-убивць

У Рівному захистять улюбленців городян від собак-убивць

Одним із улюблених місць мешканців обласного центру є Парк Молоді. З настанням тепла тут традиційно можна спостерігати за граціозними птахами - лебедями, які вже не один рік є окрасою парку, званого в народі “Лебединкою”. Проте поки що красенів птахів на озері немає, але вже найближчим часом улюбленці мешканців міста знову повернуться.

За словами міського голови Рівного Володимира Хомка, лебеді тепер будуть у безпеці. Їхньому життю нічого не загрожуватиме. Як відомо, в попередні роки у місті фіксувалися випадки загибелі цих птахів від собак-убивць. Пернатих знаходили загризеними на берегах озерця.

Проблема безпеки птахів буде вирішена завдяки владі міста, яка планує обгородити “Лебединку”. Це має відбутися до 18 травня, тобто до приїзду представницьких делегацій із країн ЄС, яких очікують на відзначення в обласному центрі Дня Європи. До цієї дати владці планують випустити на водойму два лебеді та ще п’ять качок, які й оселяться на озері. Про це під час чергового засідання міськвиконкому повідомив очільник міста Володимир Хомко.

“Випустити птахів на водойму могли і раніше. Проте, не хотіли, адже побоювалися, аби знову не повторилися напади вуличних собак. Будемо міркувати, як зробити лебедям огорожу так, щоб вони мали змогу вийти на суходіл і харчуватися”, - розповів кореспонденту “Рівне-Ракурсу” мер.

На даний час на “Лебединці” вже розпочато впорядкувальні роботи. Стрижуть траву за допомогою газонокосарок, прибирають сміття… Робота кипить. Можливо, згодом з’явиться обіцяна огорожа, яка гарантуватиме безпеку птахам. Тож сподіваємося, що нове обличчя, яке отримає улюблене місце багатьох рівнян, знову вабитиме малечу, яка з захопленням спостерігатиме за красенями лебедями в охайному і доглянутому Парку Молоді.

16.05.2013Ярослав ТАРАСЕНКО



Рівне-Ракурс №10 від 16.05.2013p. 
На головну сторінку