Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №607 від 13.06.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Подія

Відкрився ще один парк

Відкрився ще один парк

Нарешті в Рівному відкрився новий спортивний майданчик для тренувань скейтерів, ролерів та представників інших видів екстремального вуличного спорту. Проект, який тягнувся впродовж трьох років та коштував бюджету 202 тисячі гривень, днями презентувала рівнянам міська влада разом із міським управлінням у справах сім’ї, молоді та спорту.

Поблизу стадіону “Авангард” було побудовано скейт­майданчик, на якому молоді велосипедисти, скейтери, ролери можуть виконувати небезпечні фігури. Днями на майданчику було встановлено тренувальний трамплін “Джамп­бокс” вартістю 23 тисячі гривень. Але велоекстримали кажуть, що для повного щастя їм потрібен ще “розгін” ­ споруда, з якої стартують велосипедисти для виїзду на трамплін.

Студент четвертого курсу Вадим САКАЛЬСЬКИЙ:

­ Займаюсь екстремальним велоспортом п’ять років, побував у різних регіонах країни, де є подібні споруди. У порівнянні з іншими містами, наш скейт­парк виглядає досить слабенько. Але добре, що хоч такий є, адже раніше постійно доводилося шукати місця для тренувань. Для повного набору трюків нам не вистачає фігур. Немає “розгону”, завдяки якому можна набрати необхідну швидкість, щоб зробити максимально довгий стрибок на основній фігурі. У великих містах ­ Києві, Львові, Дніпропетровську, Одесі ­ постійно проводяться змагання. У нас перша спроба зробити щось подібне відбудеться 30 червня. У Рівному екстремальним велоспортом займається близько 300 чоловік ­ скейт­майданчик повинен задовольнити їхні потреби. Заняття екстримальним велоспортом ­ задоволення не з дешевих. У середньому спеціальний велосипед коштує близько восьми тисяч гривень.

Директор стадіону “Авангард” Валентин ВОЯТ:

­ Споруда будувалася впродовж 2011­2013 років. Спочатку робився проект, асфальтувався майданчик, встановлювалася огорожа та освітлення. Кінцевим етапом стала закупівля фігур для тренувань, серед яких “Джамп­бокс”. Але для того, щоб майданчик був повністю укомплектований, планується ще придбати “розгонку” та “квотер зі сходинкою”, які разом коштуватимуть 40 тисяч гривень. Вони необхідні, щоб велосипедисти набирали розгін по колу перед виїздом на фігури. Для ролерів і скейтерів необхідно придбати міні­рампу, щоб вони мали змогу виконувати трюкові елементи в повітрі. Ми купуємо нове сучасне обладнання, щоб зробити майданчик не гірший, ніж в інших містах. Кошти на будівництво виділяються з міського бюджету. Скейт­майданчик знаходиться на території комунального підприємства стадіон “Авангард”, тому працівники стадіону наглядають за збереженням споруд, а також слідкують за порядком.

­ Скажіть, будь ласка, Вам, як директору стадіону, напевно, відома сума, необхідна для капітального ремонту стадіону?

­ На реконструкцію “Авангарду” потрібно 108 мільйонів гривень. Звісно, що ця сума для міського бюджету не підйомна.

13.06.2013Олекса ГОСТРОЗІР



Рівне-Ракурс №10 від 13.06.2013p. 
На головну сторінку