Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №607 від 13.06.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Новації

Ярмарок молодих талантів

Ярмарок молодих талантів

Цікаву ідею для молодих рівненських майстрів декоративно­прикладного мистецтва запропонувала заступник міського голови з гуманітарних питань Галина Кульчинська.

Зібравши на обговорення майстрів, які брали участь в останньому ярмарку “Музейних гостин”, заступниця мера запропонувала обговорити шляхи розвитку влаштування подібних виставок­продажів. Першим випробуванням для народних умільців, які погодилися спів­працювати з міським управлінням у справах сім’ї, молоді та спорту, буде “Ярмарок молодих”, який відбудеться 30 червня на День молоді.

­ Ідея дуже проста ­ ми хочемо перенести формат музейних гостин, перемістивши його в центр міста під час народних гулянь, ­ розповіла Галина КУЛЬЧИНСЬКА. ­ Але для учасників ярмарку є одна умова ­ вироби мають бути авторськими, тобто виготовлені ними особисто. На музейних гостинах спостерігалася ганебна ситуація, коли дехто просто закупляв вироби в супермаркетах та перепродував, ніби власноруч зроблені роботи. Це нагадувало базар, а не ярмарок народних майстрів. “Ярмарок молодих” відбудеться 30 червня на “Чайкіній алеї”. До “Дня молоді” буде виданий каталог учасників ярмарку з їхніми фото, описанням художнього напрямку та контактами. Це реклама, яка має спрацювати на користь учасників ярмарку в перспективі. Далі будемо дивитися, іншого інтересу, окрім допомоги молодим майстрам за підтримки міського управління у справах сім’ї молоді та спорту, немає. Можливості надати молодим майстрам приміщення для торгівлі немає, але треба організувати системні виставки­продажі, присвячені до міських свят, коли маса людей побачить доробки майстрів. Окрім того, треба показувати місцеві художні вироби й іноземцям, робити виставки для міст­побратимів Рівного. Закордоном художні вироби, зроблені власноруч, мають шалений попит.

Майстриня Олена Вербець розповіла, що на закордонних вис­тавках учасників розташовують таким чином, щоб подібні за нап­рямком роботи не скупчувалися в одному місці. Під час обговорення заходу були й інші запитання та пропозиції від молодих майстрів. Приміром, чи можна влаштувати вуличну торгівлю художніми виробами з лотків у центрі міста. На що була відповідь заступниці мера, мовляв, не треба перетворювати центральні площі в базар. Головне, щоб за допомогою влади творчі люди в подальшому мали можливість презентувати рівнянам власні вироби та продавати їх. Зі слів Галини Кульчинської, в цій справі всі організаційні питання на себе бере влада.

13.06.2013Олексій ПОТЯНОК



Рівне-Ракурс №10 від 13.06.2013p. 
На головну сторінку