Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №607 від 13.06.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Рівне-нерівне

Не дають послати...

Виявляється, що окрім Мінохорон­здоров'я про шкоду паління нас попереджає ще й Укрпошта. Поштовий магнат не те щоб зовсім забороняє нашим громадянам палити, а швидше власними постановами обмежує кількість товарів тютюнового поход­ження, які пересилаються поштою.

Ви запитаєте, кому ж із наших співгромадян прийде в голову один одному надсилати сигарети поштою? Але обмеження стосуються відсилок тютюну в таку близьку нашому менталітету країну, як Португалія. З тієї причини, що наш тютюн набагато дешевший за іноземний, наші люди почали пакунками надсилати цигарки своїм родичам, які “халтурять” в Португалії. І ось пильні португальські поштарі висловили нашим поштовикам ноту протесту, і вказали кількість курива, яке дозволено висилати в одній посилці. Нормою вважається відсилання 50 цигарок, тобто 2,5 пачки (цікаво, як, не порушуючи гігієни, відрахувати 10 цигарок), 25 сигарел і 10 сигар, або еквівалентну кількість інших товарів. Ось тільки що поштовики мають на увазі під “іншими товарами”, які прирівнюються до курива?

Можливо, це наш національний наркотик ­ сало. Говорять, що в країні немороженого хеку місцеве сало тоненьке і до того ж пахне апельсинами або водоростями. І найголовніше ­ ласощі для наших емігрантів ­ смажена картопля з хрусткою шкварочкою ­ на португальському салі не смажаться. Після зустрічі їхнього сала з розпеченою пательнею, воно перетворюється на тягучу масу, наповнену чимось на зразок метастазу. До слова, португальці, напевно, зроду не знають, що від сала можна отримувати задоволення, і поки що не ввели ліміти на його поштову пересилку. А ось стосовно цигарок, то, якщо у нас на пошті ви якось зможете вговорити поштовиків і відішлете пару зайвих пачок, то португальці погрозливо заявляють, що, при перевищенні норм відсилань, ваш тютюнець вони одразу ж конфіскують.

Правда, деякі наші громадяни робили дуже просто, вони пакували цигарки в упаковку від памперсів або гігієнічних прокладок та запаювали пакет. З тієї причини, що товари особистої гігієни розкривати заборонено, цей трюк проходить.

Свого часу наші кмітливі громадяни просто висилали родичам махорку, але жодному митникові не доведеш, що це зілля ­ звичайний тютюн, а не марихуана. Тому при виявленні звичайного тютюну для самокруток в посилці, цим зацікавиться вже не лише поштова служба, а й відділ по боротьбі з наркотиками. Цигарок дозволяється пересилати дві з половиною пачки. Це означає, що ваші цигарки поштучно будуть перераховувати на пошті. Хоча тютюн і не є предметом гігієни, але після того як хтось буде мацати цигарки брудними руками чи схоче їх хтось згодом курити?

Ось і виходить, що всілякі там постанови не дають нашим громадянам відсилати більше тютюнових виробів. Видно, патріотичніше труїтися своїм же тютюном на своїй Батьківщині.

13.06.2013Олекса ГОСТРОЗІР



Рівне-Ракурс №10 від 13.06.2013p. 
На головну сторінку