Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №608 від 20.06.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Обласний центр зайнятості повідомляє

Відновлено супровід незрячих

Відновлено супровід незрячих

У Рівному відновлено громадські роботи з супроводу незрячих, які було запроваджено кілька років тому обласною службою зайнятості та Рівненським учбово­виробничим підприємством УТОС. Безробітні, які залучались до цього виду робіт, не лише мали змогу підтримати себе матеріально, але й робили доступними для незрячих відвідання соціальних установ і лікувальних закладів, покупки у магазинах чи на ринках та ще багато різних буденних справ.

Правда, цього року змінився порядок фінансування, який повинен здійснюватись на паритетній основі ­ з місцевого бюджету та за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. Зважаючи на важливість питання та відгукуючись на постійні звернення інвалідів по зору, спеціалісти Рівненського міського центру зайнятості провели низку зустрічей та перемовин з керівниками міста і УТОС, що дало змогу розробити механізм організації та відновлення цих громадських робіт. Так, для їх фінансування з бюджету Рівного виділено 40 тис. грн., а центр зайнятості підібрав безробітних, які стали поводирями для незрячих.

З 10 червня відновила роботу диспетчерська служба, а четверо безробітних приступили до виконання своїх обов’язків. Приймаючи на громадські роботи безробітних, керівник Рівненського учбово­виробничого підприємства УТОС Ігор ПОДРАНЕЦЬКИЙ зазначив: “Ми задоволені, що успішно вирішено питання з організацією цих робіт, через що наші підопічні почуватимуться комфортніше в своєму повсякденному житті”.

Замовити послугу із супроводу незрячих можна за тел. у Рівному 22­42­05.

Довідки за тел. 63­36­52 (відділ зв’язків з громадськістю та ЗМІ обласного центру зайнятості).

20.06.2013



Рівне-Ракурс №10 від 20.06.2013p. 
На головну сторінку