Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №608 від 20.06.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Повторне покарання

Шлях виправлення - не для прикарпатського злодія

Шлях виправлення - не для прикарпатського злодія

Свій перший вирок уродженець Івано­Франківська Олег вислухав у Калуському районному суді ще в травні 2007 року. За ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло) його було засуджено на 3 роки і 2 місяці позбавлення волі. Нас­тупний вирок для прикарпатця за цією ж статтею торік у березні пролунав уже в Рівненському міському суді. Щоправда, цього разу чоловікові обмежили волю на 2 роки…

Однак це не спонукало Олега стати на шлях виправлення. Проживаючи в Рівному з дружиною та двома дітьми, він продов­жив злочинні дії, промишляючи в обласному центрі у тролейбусах і міських маршрутках. Найчастіше жертвами Олега ставали безпечні жінки, а точніше ­ їхні сумочки. Щоправда, нечистий на руку гастролер не нехтував і чоловіками, викрадаючи мобільні телефони, гаманці, гроші, банківські картки.

Якось, “полюючи” у тролейбусі, Олег поцупив у жінки гаманця. Це помітив її чоловік і схопив незнайомця “на гарячому”. Проте на зупинці злодій вирвався, і наздогнати його не вдалося, як, до речі, і повернути викрадене. Однак невдовзі злодія таки затримали.

Кому ж збував чоловік крадені мобільні телефони? Частину із них, недорого продавав випадковим перехожим у Рівному, а іншу ­ здавав до ломбарду. Щоправда, завбачливий прикарпатець робив це не сам, а залучав або сусідку, або давнього знайомого. Вони і оформляли торгову оборудку на своє ім’я.

Рівненський міський суд визнав Олега винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, вчинена повторно). Йому призначено покарання ­ 3 роки і 6 місяців обмеження волі. Окрім того, суд задовольнив цивільні позови, заявлені у цій справі. Так, засудженому доведеться відшкодувати потерпілій рівнянці 1020 гривень матеріальної шкоди.

20.06.2013Олександр ХАРЕЧКО



Рівне-Ракурс №10 від 20.06.2013p. 
На головну сторінку