Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №608 від 20.06.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Халатність

За загублену дитину - адміністративна відповідальність

Менш ніж за годину рівненські правоохоронці повернули дитину матері. Дівчинка загубилася на одному з ринків обласного центру.

Жителька Рівненського району 34­річна Інна разом із доньками поїхала в місто придбати дітям спортивні костюми. Дорогою до обласного центру Інна зустріла подругу, яка везла на базар полуницю. Та їй запропонувала допомогти в торгівлі, і мати двох дітей охоче погодилася підсобити. Вдалий продаж ягід спонукав жіночок до святкування. Осушивши не одну чарчину, мама з дітьми попрямувала на ринок по обіцяні обновки, де і загубилася дев’ятирічна Тетяна.

­ На продовольчому ринку Таня захотіла пиріжок, ­ розповідає ІННА, ­ я дала їй 20 гривень і вона пішла, але назад не повернулася.

Тим часом, поки Тетянка блукала ринком, мати усвідомила, що дівчинка загубилася, і одразу пішла до Рівненського міськвідділу міліції.

­ До нас звернулася жінка у нетверезому стані з повідомленням про зникнення дитини, ­ повідомив начальник Рівненського міського відділу Руслан МЕЛЬНИК. ­ Майже одночасно з цим з одного із магазинів нам повідомили про дитину, яка загубилася. Співставивши дані, стало зрозуміло, що це дівчинка заявниці. Жінку притягнуто до адміністративної відповідальності за порушення вимог частини 1 статті 184 (Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Чинним законодавством передбачено покарання у вигляді попередження чи штрафу від одного до трьох неоподаткованих мінімумів доходів громадян, ­ підсумував Руслан Мельник.

20.06.2013Надія ЮРЧУК



Рівне-Ракурс №10 від 20.06.2013p. 
На головну сторінку