Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №609 від 27.06.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Безвихідь

Грабіж за ради батька

21­річний громадянин Росії останні кілька років із рідними проживає в Рівному. У родині все було добре до того часу, поки в батька не виявили онкологічне захворювання. Коштів на лікування не вистачало. Саме через скруту в родині, за словами Максима, він зробив крок у світ криміналу.

Торік у червні Максим, згідно з рішенням Рівненсь­кого міського суду, отримав 80 годин громадських робіт. Таке покарання йому присуджено за скоєну ним крадіжку в обласному центрі. Попри це, минуле літо для засудженого Максима видалося справді спекотним. Наприкінці липня і початку серпня, одразу після 16­ї години в парку Просвіти, що на вулиці Мельника, та вулиці Погоринській в обласному центрі, молодик скоїв два грабежі. В однієї з рівнянок він зірвав два золоті ланцюжки з трьома підвісками, завдавши шкоди майже на 8 тисяч гривень. Ще одна жертва поз­булася золотого ланцюжка з підвіскою вартістю 10450 гривень.

Коли підозрюваного затримали, він щиро розкаявся у скоєному. Чоловік навіть не встиг збути все награбоване. Максим під час допиту запевнив, що злочини вчинив через збіг тяжких сімейних обставин: його онкохворий батько пот­ребував лікування, на яке необхідна була значна сума, причому негайно. Затриманий ще до судового засідання відшкодував потерпілим матеріальну шкоду.

­ Рівненським міським судом Максима засуджено за ч. 2 ст. 186 ККУ (грабіж, вчинений повторно) на 4 роки поз­бавлення волі. Засудженого звільнили від призначеного покарання з іспитовим строком 3 роки. Якщо протягом випробувального терміну чоловік не вчинить нового злочину, а піде здобувати освіту чи влаштується на роботу, він стане повноцінним громадянином у суспільстві, ­ повідомила старший прокурор прокуратури м. Рівне Ірина КАРПЮК.

27.06.2013



Рівне-Ракурс №10 від 27.06.2013p. 
На головну сторінку