Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №622 від 26.09.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Цікаво знати

Як позбутися натоптишів за допомогою народної медицини

Натоптиші ­ одна з найпоширеніших проблем, з якими стикаються наші ніжки.

Найчастіше цей "недуг" виникає через носіння тісного та незручного взуття, в результаті неправильного або недостатнього догляду за ногами, через сильні навантаження, яким піддаються наші ступні, а також при плоскостопості. Проблема може посилюватися наявністю у людини зайвої ваги. Для того, щоб позбутися натоптишів, потрібно постаратися усунути чинники, що провокують їхню появу.

Що ж таке натоптиші? Це огрубілі ділянки шкіри стопи, які при ходьбі можуть викликати дискомфорт, неприємні, а часом і болючі відчуття.

Вважається, що у жінок натоптиші з’являються частіше, ніж у чоловіків, у зв’язку з носінням вужчого взуття та взуття на підборах, особливо з незручною колодкою.

Якщо ви хочете позбавити свої ніжки від натоптишів, варто тимчасово обмежити навантаження на стопи, намагатися менше ходити, носити хоча б тимчасово м’яке і зручне взуття без підборів. Лікарі також радять приймати вітаміни А і Е, які істотно прискорюють процес регенерації шкіри.

Натоптиші не мають стрижнів і "корінців", тому що вони не зачіпають глибокі шари шкіри, тому їх можна ефективно лікувати в домашніх умовах. Для цього існує безліч засобів народної медицини.

Наприклад, простий і ефективний спосіб ­ це мильні ванночки для ніг, в які слід додати гірчицю і морську сіль. Після цієї процедури потрібно гарненько потерти ступні пемзою. Потім можна змастити ноги живильним кремом.

Ще один хороший спосіб боротьби з натоптишами ­ просочити бавовняні шкарпетки рослинним маслом і одягнути їх, зверху ­ поліетиленові пакети, а потім одягнути ще одні шкарпетки. Чим довше ви протримаєте цей компрес, тим краще. Оптимальний варіант ­ залишити на всю ніч. А вранці обмити ноги теплою водою і потерти пемзою стопи.

Від ороговілої шкіри можна позбутися і за допомогою простих і ефективних мильно­содових ванн: до 2 літрів гарячої води додати 1 ст. ложку харчової соди, 1 ст. ложку наструганого мила і 1 ст. ложку нашатирного спирту. Тривалість процедури ­ 30­40 хвилин. Після чого слід потерти ступні пемзою або спеціальною шліфувальною пилкою для ніг і нанес­ти живильний крем. Ефект буде, якщо ванночки робити регулярно.

Сиру картоплю очистіть від шкірки, вимийте і натріть на дрібній тертці. Цю масу покладіть на марлю, складену у декілька разів. Прибинтуйте цей компрес до натоптишів і залиште на ніч. Вранці гарненько змийте, потріть пемзою, змастіть ноги кремом.

26.09.2013



Рівне-Ракурс №10 від 26.09.2013p. 
На головну сторінку