Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №626 від 24.10.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#До 75-річчя

Виставка до Дня художника

До професійного свята Дня художника у виставковій залі обласної спілки художників Рівненщини відкрилася збірна виставка, в якій прийняли участь 33 автори. Цього року традиційна мистецька подія набуває особливого значення у зв’язку з ювілейною датою ­ 75­річчям від дня заснування Спілки художників України.

Цього року місцева влада активно сприяла художникам Рівненщини. У міському будинку культури було відкрито нову виставкову залу, також влада запровадила щорічну премію для художників та видала альбом кращих творів рівненських художників. Окрім того було прийнято рішення перейменувати одну з вулиць Рівного, назвавши її ім'ям видатного рівненського художника Костянтина Литвина.

Як повідомила голова обласної спілки художників Рівненщини Тетяна Лукашевич, виставка не є звітною і присвячена суто Дню художника. За її словами, на виставці чи не вперше було зібрано нові картини, які художники намалювали за минулий рік. Серед трьох десятків авторів представлені роботи Миколи Годуна, Віри Чернієнко, Анатолія Мартиненка, Івана Жилка, Олексія Литвина, Анатолія Іваненка, Миколи Ліханова, Олега Безюка, Олександра Бобришева та інших. На виставці представлені різні напрямки образотворчого мистецтва: олія, акварель, кераміка, скульптура. Серед учасників виставки є також і не члени спілки, для яких завжди відкриті двері виставкової зали. Свої роботи показали такі автори, як учасниця міжнародного проекту “Схід­Захід”, художниця­концептуаліст Людмила Дахова та художниця Галина Соколовська. Влада виділила кошти на друк каталогу кращих робіт художників, який планується видати до кінця року.

24.10.2013



Рівне-Ракурс №10 від 24.10.2013p. 
На головну сторінку