Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №628 від 07.11.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Обмін досвідом

На фестивалі роздавали “ліхтарі”

У Рівному існує кілька театрів, і це робить наш обласний центр ледве не театральним містом. Окрім професійного музично­драматичного театру в нашому місті існують ще й аматорські театральні колективи, які мають свого глядача та приймають участь у різноманітних театральних фестивалях. Але набагато цікавіше, коли театральні фестивалі проходять у нашому місті.

Так, 29 жовтня в Рівненсь­кому міському Палаці дітей та молоді стартував 7­й Міжнародний дитячо­молодіжний театральний фестиваль аматорських колективів “ЛіхтArt”. Театральні колективи показали високий рівень режисерської та акторської майстерності та здивували рівнян нестандартним репертуаром. На фестивалі проходили конкурсні і позаконкурсні вистави, в яких брали участь діти та молодь. А позмагатися за кубок “Великого ліхтаря” цього року до Рівного приїхали театральні колективи з Польщі, Словаччини, Білорусі, українські колективи з Києва, Чернівців, Львова, Новомосковська, Черкас та Луганська.

Організаторами фестивалю виступили Рівненський міський Палац дітей та молоді та Народний молодіжний театр “Від Ліхтаря”, міська громадська організація “Сприяння позашкільній освіті та соціальному захисту дітей і підлітків ПДМ”.

­ Цього року на фестивалі було чотири вистави про смерть, про самогубство. – ділиться враженнями член журі Ігор Марчук. ­ Я запитав у керівників театрів, чому ви берете такі страшні теми? Вони відповідали, що ці теми зараз якраз і турбують молодь. Можливо, так воно і є, але мене на фестивалі більше здивував виступ словацької трупи, яка показала дуже сучасний рівень акторської майстерності. Та головний приз Великого ліхтаря дістався не їм.

Наймолодшими учасниками фестивалю стала рівненська зразкова театр­студія “Маленький принц” Палацу дітей та молоді. Головну нагороду фестивалю “Великий ліхтар” цього року вибороли актори театральної студії “Deep” із Луганська. Кубки ліхтарів в окремих номінаціях фестивалю отримали учасники київської майс­терні Давіда Бабаєва, луганський театр “Буратіно” та білоруська студія “Паралель” із міста Барановичі.

Організатори зауважують, що мета фестивалю ­ підт­римка та розвиток творчих стосунків між театральними колективами України та зарубіжжя, виявлення талановитих і обдарованих дітей та молоді, підвищення їхнього художнього рівня, поширення та обмін творчим репертуаром між театральними колективами.

07.11.2013Олексій ПОТЯНОК



Рівне-Ракурс №10 від 07.11.2013p. 
На головну сторінку