Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №629 від 14.11.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Новини Рівненщини

Дороги не відремонтують через казначейство

14 мільйонів гривень які просто зависли в казначействі недоотримав бюджет Рівного. Про це на засіданні Рівненського міськвиконкому повідомив міський голова. Володимир Хомко зауважив, що 12 з 14-ти мільйонів повинні були піти на ремонт доріг, але так і залишаться без ремонту. Як повідомив начальник міського управління бюджету і фінансів Віктор Шульга, міський бюджет за 9 місяців перевиконали. Позапланово отримали ще понад 9 мільйонів гривень. Нарешті завершилися розмови про розробку концепції для велосипедистів Рівного. Спочатку її винесуть на громадське обговорення, а вже потім на сесію Рівнеради. У разі прийняття цього проекту у місті з’являться три нові велосипедні парки.

Митний тариф України змінено

Верховна Рада ухвалила, а Президент підписав Закон від 19.09.2013 N 584-VII, яким встановлюється Митний тариф України. Митний тариф України є невід'ємною частиною цього Закону та містить перелік ставок загальнодержавного податку - ввізного мита на товари, що ввозяться на митну територію України і систематизовані згідно з Українською класифікацією товарів зовнішньоекономічної діяльності (УКТЗЕД), складеною на основі Гармонізованої системи опису та кодування товарів. Передбачено, що ставки ввізного мита можуть встановлюватися або змінюватися виключно шляхом внесення змін до Митного тарифу України в порядку, визначеному законом. Закон набирає чинності з 1 січня 2014 року.

До бюджету надійшло майже 9 млн. грн.

Cтаном на 1 листопада в судах різних інстанцій, з урахуванням справ минулих років, на розгляді знаходилось 2,9 тисячі справ усіх категорій за участі органів ГУ Міндоходів у Рівненській області на загальну суму позовних вимог 3 млрд. 617 млн. грн.

В управлінні правової роботи ГУ Міндоходів зазначають, що у разі, коли платник податків вважає, що контролюючий орган неправильно визначив суму грошового зобов’язання або прийняв будь-яке інше рішення, що суперечить законодавству або виходить за межі повноважень, він має право оскаржити таке рішення в адміністративному або судовому порядку. Процедура адміністративного оскарження вважається досудовим порядком вирішення спору. Рішення контролюючого органу, оскаржене в судовому порядку, не підлягає адміністративному оскарженню.

На користь органів Міндоходів області цього року вирішено 1168 справ (72 відсотки від розглянутих справ) на суму 877 млн. 610 тис. грн.

14.11.2013



Рівне-Ракурс №10 від 14.11.2013p. 
На головну сторінку