Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №630 від 21.11.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Нагородження

Грамоти, подяки та подарунки студентам з нагоди свята

Грамоти, подяки та подарунки студентам з нагоди свята

Початок тижня виявився приємним продовженням Дня студента для 15 молодих людей, які здобувають в обласному центрі вищу освіту. Їх запросили у голов­ну залу Рівненського міськвиконкому для почесної і приємної місії ­ міський голова Рівного Володимир Хомко вручив їм грамоти та подяки виконавчого комітету Рівненської міської ради і подарунки з нагоди Дня студента.

­ Я б дуже хотів, щоб у цій державі було модно бути успішним. З цією метою робимо все можливе – і стипендії за рахунок міського бюджету, і відзначення найкращих студентів. Потрібно, щоб люди, які досягли високих показників у чесній конкурентній боротьбі, користувалися повагою. Якщо в суспільстві запанує така ідеологія – буде інша держава, ­ зазначив Володимир Хомко.

Кандидатури найкращих студентів Рівного визначала спеціально створена комісія. Усього в списку їх є 15. 14 із них отримали грамоти, одна студентка ­ подяку. Критеріями оцінки були досягнення в навчанні, спорті та громадській роботі.

Самі нагороджені своїх почуттів не приховували. Навіть побажали на пам’ять сфотографуватися з міським головою біля Рівненського міськвиконкому. Як зауважив один із студентів Андрій Токарчук, який отримав Почесну грамоту Рівненської міської ради та її виконавчого комітету, не кожний студент має честь потиснути руку меру. Окрім того, грамота може допомогти в житті. Її використання в резюме може підвищити шанси на отримання роботи.

Обіцянки і плани

Окрім того, найактивніші студенти вищих навчальних закладів міста зможуть отримувати стипендії міського голови. Уже цього року (січень­грудень) такі стипендії отримують 19 молодих людей. З поміж них ­ 9 студентів вищих нав­чальних закладів 1­2 рівнів акредитації. Розмір такої стипендії становить 572 гривні. 10 студентів вищих навчальних закладів 3­4 рівнів акредитації отримують щомісяця по 1094 гривні з міського бюджету.

Міська влада Рівного обіцяє цих сум не зменшувати. Для того, щоб мати таку підтримку, потрібно досягти особливих результатів у науково­дослідницькій роботі, творчості, спорті та громадському житті.

Не планує міська влада, як зазначалося на зустрічі у міськвиконкомі, відступати й від проведення конкурсів програм молодіжних та дитячих організацій Рівного. Так, цього року з міського бюджету вже виділено 50 тисяч гривень. Наразі фінансуються 6 програм молодіжних громадських організацій.

21.11.2013Ярослав ТАРАСЕНКО



Рівне-Ракурс №10 від 21.11.2013p. 
На головну сторінку