Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №631 від 28.11.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Думка

Михайло КИРИЛЛОВ: прийняття звернення - велика перемога всіх мешканців області

Михайло КИРИЛЛОВ: прийняття звернення - велика перемога всіх мешканців області

Оскільки в Рівненській обласній раді нинішнього скликання опозиційні проєвропейські політичні сили знаходяться в меншості, спостерігачі не очікували прийняття жодних звернень стосовно останніх рішень центральної влади. Але, попри все, позачергова сесія обласної ради відбулася, і звернення було прийняте.

Відразу після цієї події кореспондент “Рівне Ракурса” поспілкувався з лідером фракції “Батьківщина” в обласній раді Михайлом Кирилловим.

­ Я знаю, що Ви були ініціатором скликання цієї сесії та автором звернення. Як Вам це вдалося?

­ Я до останнього не був упевнений, що позачергова сесія відбудеться. Щоправда, п’ятнадцять депутатів на неї не з’явилися, але це не завадило прийняттю звернення. Хоча мене особисто обурює поведінка нашого голови обласної ради, який навіть не зачитав наше звернення, а одразу поставив його на голосування. Також ми хотіли виступити і запропонувати вивісити біля приміщення обласної ради прапор Євросоюзу. Рівень демократії в нашій обласній раді ще далеко “не дотягує” до європейських стандартів, а шкода, адже починати розбудову треба з себе.

­ Михайле Михайловичу, в прий­нятому зверненні не було по­ложень стосовно відставки уряду. Чому?

­ За нинішнього депутатського ск­ладу подібна ініціатива не мала шансів бути підтриманою провладною більшістю, і тому ми вирішили до Вільнюського саміту її не піднімати.

­ Скажіть, у випадку не підписання угоди з ЄС, Ви плануєте реагувати на це в обласній раді?

­ Я особисто сподіваюсь, що наша центральна влада знайде в собі мужність підписати угоду з ЄС. В іншому випадку ми обов’язково будемо реагувати, адже цього від нас чекають виборці.

28.11.2013Володимир КОНЄВ



Рівне-Ракурс №10 від 28.11.2013p. 
На головну сторінку