Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №631 від 28.11.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Єдиний освітній простір

Авторитетний партнер Водного університету

Авторитетний партнер Водного університету

НУВГП підписав угоду про співробітництво з Академією виховання фізичного і спорту імені Єджея Снядецкего

Завдяки ініціативі та довготривалій підготовчій роботі кафедри здоров’я людини і фізичної реабілітації, кафедри теорії та методики фізичного виховання НУВГП, попередньому візиту та зустрічам з деканом факультету туризму і рекреації професором Збігнєвом Ястрембскі, професором Кшиштофом Прусіком та ректором професором Вальдемаром Москою (на фото) Академії виховання фізичного і спорту імені Єджея Снядецкего в Гданську підписана угода про співробітництво між цим провідним державним навчальним закладом Республіки Польща та Націо­нальним університетом водного господарства та природокористування.

Угода має на меті обмін досвідом у підготовці фахівців галузі фізіотерапії, туризму і рекреації, а також фізичного виховання. Форми співпраці передбачають обмін студентами, викладачами, інструкторами, науково­дидактичними дослідниками, проведення лекцій та практичних занять на базі другої сторони, спільну роботу над підручниками, науковими матеріалами, монографіями, спільне проведення наукових досліджень і конференцій, організацію заходів рекреаційного та туристичного характеру, таборів, подорожей, спортивних заходів, польових і навчальних поїздок для студентів та спортивних команд.

Історія розвитку Академії виховання фізичного і спорту (АВФіС) імені Єджея Снядецкего в Гданську розпочинається з 1952 року. На сьогодні в академії працюють більше 170 викладачів, навчаються 4200 студентів на денній і заочній формах навчання. Вищий навчальний заклад готує бакалаврів, магістрів та докторантів фізіотерапії, спорту, туризму і рекреації та фізичного виховання, забезпечуючи постійний приплив висококваліфікованих професійних кадрів для потреб освіти, культури, спорту, системи охорони здоров'я та економіки.

Науково­дослідницька діяльність АВФіС охоплює теорію спорту, фізичного виховання, фізичної активності, рухової активності та здоров'я з урахуванням морфологічних , фізіологічних, біохімічних і біофізичних умов. Вона також включає освітні аспекти історії фізичної культури і проблеми організації туризму та економіки туризму.

28.11.2013Ігор ГРИГУС,доктор медичних наук, професор, завідувач кафедри здоров’я людини і фізичної реабілітації НУВГП



Рівне-Ракурс №10 від 28.11.2013p. 
На головну сторінку