Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №632 від 05.12.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Вирок

Ще два роки за “кмітливість”

Чоловік вирішив, що йому для повного щастя у в’язниці не вистачає мобільного телефону й наркотиків…

Згідно з останнім вироком, у травні 2010 року 38­річний рівнянин Олександр за грабежі, вчинені повторно в обласному центрі, на 5 років потрапив за ґрати. До цього він за грабежі, розбої, порушення недоторканості житла кілька разів притягувався до кримінальної відповідальності, за що в місцях позбавлення волі провів не один рік. Ще з 2001­го чоловік перебуває на обліку у наркодиспансері за вживання ацетильованого опію. Також Олександр неабиякий любитель марихуани. Саме її чоловік і замовив собі через знайомого у колонію.

В одному з сіл Рівненського району Олександр володіє дачею. Там він ще перед ув’язненням висушив і подрібнив коноплю, яку знайшов, з його слів, на якомусь занедбаному полі. Оскільки в той час тривало досудове розслідування, Олександр рештки наркотику (частину встиг викурити) розмістив у медичні шприци, запаяв та ще й ретельно обмотав скотчем. Цей пакунок сховав між інструментом у гаражі. Через півтора року засуджений вирішив у будь­який спосіб добратися до схованки з наркотиком. Для цього він вигадав цілий план, залучивши знайомого, а той ­ працівницю підприємства, що спеціалізується на продажу тканин. Олександр ­ бригадир на швейній дільниці в колонії, вмовив товариша поїхати до нього на дачу й знайти пакунок. Мовляв, там ­ різці по дереву. Ці “різці” разом із трьома мобільними телефонами, зарядними пристроями та гарнітурою Олексій передав працівниці приватного підприємства, яка постачає колонію тканиною для пошиття одягу засудженим. Жінка помістила передачу в рулоні тканини. Посередник щиро запевнив, адже й сам був переконаний, що нічого забороненого в передачі немає.

Проте оборудка не відбулася: працівники колонії виявили у рулоні передачу для засудженого рівнянина. Рівненський міський суд дії підприємливого чоловіка кваліфікував за ч. 2 ст.309 ККУ (незаконне виробництво і зберігання наркотичних речовин) та додав йому ще два роки позбавлення волі. Тепер Олександр за ґратами проведе наступні п’ять з половиною років.

05.12.2013Прокурор прокуратури м. Рівне Ілля КЛІМАШЕВИЧ



Рівне-Ракурс №10 від 05.12.2013p. 
На головну сторінку