Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №634 від 19.12.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Новини Рівненщини

Рівненщина – серед областей-лідерів по розрахунках за газ

17 грудня 2013 року відбулася Всеукраїнська селекторна нарада щодо стабільного функціонування систем життєзабезпечення під головуванням віце-прем’єр-міністра України Олександра Вілкула.

У нараді також взяли участь керівники Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, Укравтодору, Міністерства енергетики та вугільної промисловості, Нафтогазу, Державної служби з надзвичайних ситуацій, керівники регіонів та міські голови.

Серед іншого під час наради також піднімалося питання розрахунків за постачання природного газу. Зокрема Рівненська область була названа серед п’ятірки перших областей, які найкраще розрахувалися за газопостачання. Як відомо, 80 відсотків споживачів газу знаходяться в місті Рівному.

Акція “Дзвони миру”

Сотні рівнян приєдналися, до акції “Дзвони миру”, яка відбувається на підтримку Євромайдану.

Усі храми Рівного, які долучились до цієї акції, рівно о 12.00 дзвонили у дзвони, а у навчальних закладах продзвеніли дзвінки. Автомобілісти також не залишились байдужими й замість дзвіночків використали автомобільний сигнал.

“Цей дзвін лунає як заклик до українців єднатися між собою, знаходити взаєморозуміння у вирішенні нелегких проблем, які нахлинули на Україну”, - коментують організатори акції.

Акція “Дзвони миру” відбуватиметься щоденно о 12.00.

Закінчення акції заплановане на неділю, 22 грудня, коли о 18.30 на майдані Незалежності має зібратися велика кількість людей, які одночасно вмикають на мобільних однакові рінгтони, таким чином продемонструвавши, що ми, незважаючи ні на що, можемо об’єднатися заради спільної мети.

Рівненський сміттєпереробний завод припинив свою роботу

З 1 грудня у зв’язку з відсутністю встановленого тарифу в Рівному зупинили єдиний в країні завод з переробки сміття в альтернативне паливо. Тепер суперсучасне виробництво з іноземними інвестиціями взагалі поза законом, адже в рамках чинних нормативних актів працювати не може. Про це повідомив кореспонденту ІА “Ервеюей” директор ТОВ “Санком-Рівне” Святослав Євтушенко. Призупинення роботи сміттєпереробного заводу пов’язане з тим, що з 18 листопада 2012 року вступили в дію зміни до Закону України “Про відходи”.

- Згідно цих змін, тариф на переробку побутових відходів затверджує Національна комісія з питань житлово-комунального господарства. Але ця комісія може затверджувати тарифи лише тим підприємствам, ліцензування діяльності яких вона проводить. В Україні ж ліцензії на переробку та захоронення сміття законодавством не передбачено. Тобто сміттєпереробний завод не мав права взагалі працювати, оскільки та діяльність, якою він займається, підлягає обов’язковій тарифікації. Тому рівненський сміттєпереробний завод не працюватиме, поки не буде прийнято загальнодержавне рішення з цього питання. За попередньою інформацією, запрацює завод не раніше весни. Наразі в Україні призупинили свою роботу всі сміттєпереробні та сміттєспалювалювальні заводи, - зазначив Святослав Євтушенко.

Сміттєпереробний завод офіційно відкрили влітку цього року поблизу Рівного. Протягом трьох років тривало його будівництво. Планувалося, що завод перероблятиме близько 95% сміття із Рівного та Рівненського району.

19.12.2013



Рівне-Ракурс №10 від 19.12.2013p. 
На головну сторінку