Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №635 від 26.12.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Спростування

Питною водою мешканці смт. Квасилів забезпечені

Про це повідомили в прес­службі Рівненської міжрайонної прокуратури.

Окремі засоби масової інформації поширили інформацію про те, що мешканці селища Квасилів у Рівненському районі не забезпечені питною водою. Рівненська міжрайонна прокуратура з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері перевірила це та з’ясувала, що вказане не відповідає дійсності.

Так, встановлено, що житловий фонд селища майже у повному обсязі під’єднано до магістральних водопроводів та колекторів водовідведення, які обслуговує РОВКП ВКГ “Рівнеобл­водоканал”. Окрім того, на території селища є альтернативне джерело водопостачання, яке знаходиться на території ТОВ ВТК “Еколайн”. Отже, питною водою люди забезпечені.

Водночас залишаються непід’єднаними до водопроводу лише 5 приватних будинків по вул. Здолбунівська, їхні мешканці користуються водою із криниць та не забезпечують водопостачання до своїх осель через дороговартісні будівельні роботи.

На прохання селищного голови, органами Держсанепідслужби було відібрано проби води у криниці одного із цих приватних помешкань та справді виявлено невідповідність її гігієнічним вимогам за мікробіологічними та санітарно­хімічними показниками. Про результати дослідження води повідомили власника криниці.

Інших скарг щодо поганої якості чи безпечності питної води у колодязях смт. Квасилів до органів місцевого самоврядування та контролю не надходило.

26.12.2013



Рівне-Ракурс №10 від 26.12.2013p. 
На головну сторінку