Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №635 від 26.12.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Техніка безпеки

Щоб ялинка приносила радість

Щоб ялинка приносила радість

Незабаром Новорічні свята. Палаци культури, клуби, шкільні та дитячі установи, оселі наших громадян прикрасять Новорічні ялинки ­ неодмінні атрибути цього свята. Однак поряд із позитивними емоціями при недотриманні елементарних вимог правил пожежної безпеки лісові красуні можуть зіпсувати святковий настрій. Нагадуємо головні вимоги правил пожежної безпеки під час підготовки та святкування Новорічних та Різдвяних свят.

Ялинка повинна встановлюватися на стійкій основі; ялинку не слід встановлювати в проходах, біля виходів; ілюмінація повинна бути виконана з додержанням правил улаштування електроустановок; у разі використання електричної освітлювальної мережі без понижуючого трансформатора на ялинці можуть застосовуватись гірлянди тільки з послідовним увімкненням лампочок напругою до 12 Вольт; при виявленні несправності в ілюмінації (нагрів проводів, блимання лампочок, іскріння тощо) вона повинна бути терміново вимкнена; не дозволяється прикрашати ялинку целулоїдними іграшками, а також марлею і ватою, що не просочені вогнезахисною речовиною, застосовувати для ілюмінації ялинки свічки.

Суворе дотримання цих правил дозволить не затьмарити веселе новорічне свято, уникнути всіляких неприємностей, пов’язаних із пожежею. Особливу небезпеку виникненню пожежі та травмуванню людей становить використання піротехнічних засобів. Тому звертаємось до батьків із проханням не дозволяти дітям пустощів з піротехнічними виробами.

26.12.2013



Рівне-Ракурс №10 від 26.12.2013p. 
На головну сторінку