Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №637 від 01.01.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Грабіж

Випив, вкрав - у тюрму…

У липні 2009 року Рівненський міський суд призначив 28­річному рівнянину Олексію покарання у вигляді позбавлення волі, яке чоловік відбував умовно. Уже за кілька років він повернувся до свого, хоча й не надто прибуткового ремесла ­ вчинив неподалік районного відділу міліції грабіж. Олексій, який на той час перебував добряче напідпитку, збив незнайомця з ніг та, доки той приходив до тями, витяг з його кишені мобільний телефон. Трапилося це наприкінці травня.

В Олексія був довгий день. Спершу він зустрівся з товаришами та розпивав з ними в кафе горілку й пиво. Після цього вирішив відвідати шваґра. Пішов туди не сам, а з дружиною та молодшою донькою. У гостях також вживали спиртне. А завершити цей день Олексієві довелося в пошуках охочого купити крадений телефон.

­ Олексій із братом дружини Андрієм того вечора, перш ніж розпрощатись, розпивали пиво, яке придбали в магазині неподалік райвідділку міліції, що на вулиці Петра Могили, ­ розповів старший прокурор прокуратури м. Рівне Олег КОСТЮК, який підтримував державне обвинувачення в суді. ­ Коли гроші скінчилися, Олексій наздогнав чоловіка, який вийшов із торговельного закладу з літровою пляшкою пива в руках. 27­річний Юрій, майбутня жертва грабіжника, повернувся зі Здолбунова, де працює на залізниці. Олексій почав просити в нього кошти на випивку. Той відмовив, однак віддав прохачеві щой­но відкритий хмільний напій та попрямував додому. Нетверезий рівнянин вдарив Юрія по голові і, коли той упав на асфальт, вихопив із кишені шортів жертви мобільний та втік. Того ж вечора він продав телефон знайомому за 50 гривень.

Опритомнівши, Юрій зателефонував до міліції. Цікавим у цій ситуації є той факт, що наступного дня постраждалий зустрів свого кривдника. Згодом стало відомо, що чоловіки проживають у сусідніх будинках та ще й на одній вулиці.

Цього разу суд не був таким поблажливим до нападника. Олексієві за грабіж, вчинений повторно, призначено покарання у вигляді позбавлення волі терміном два роки.

01.01.2014



Рівне-Ракурс №10 від 01.01.2014p. 
На головну сторінку