Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №638 від 09.01.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс житейський

Різдвяна кухня

Різдво ­ це найпопулярніше і найкрасивіше свято в католицькій і протестантській церкві. І оскільки всі люблять смачно перекусити, незалежно від національності, в кожній країні це свято знамените своїми ласощами.

У Англії подають пряне вино, тарталетки, сливовий пудинг з гілочкою гостролиста, з червоними ягодами, символізуючими кров Христа.

Італія славиться своєю різдвяною випічкою і десертами: торроне, панфорте, пандоро, а також річареллі і струффолі.

У Франції ­ шоколадний рулет.

А в Германії ­ імбирне і пряне печиво, торти у формі різдвяної ялинки і шоколадки з бренді та солодощі з марципаном.

У Польщі на новорічному столі ­ 12 страв. Готують коропа, який вважається символом сімейного благополуччя.

Чехи ­ також коропа, чотирма способами: смажать, запікають з чорносливом, роблять заливне і суп. За різдвяним обідом подають солодкі рулетики з начинкою з маку, сухофруктів і сиру. Словаки починають різдвяну трапезу з вафель, які намазують медом, і п’ють пряне вино.

Скандинави традиційно подають рис ­ пережиток того часу, коли замість різдвяної трапези був піст.

Норвежці спеціальним чином готують тріску і подають пряні печенюшки з ароматним пуншем Глогг.

09.01.2014



Рівне-Ракурс №10 від 09.01.2014p. 
На головну сторінку