Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №640 від 23.01.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Новини Рівненщини

Аграрії поповнюють держзапаси зерном

В області вже почали укладати форвардні контракти. За ними сільгоспвиробники отримують авансові платежі за майбутній врожай - зерно 2014 року. Така співпраця вигідна і для держави, і для аграріїв, тому що підприємства, замість дорогих банківських кредитів, отримують кошти за ще невирощене збіжжя і мають гроші на розвиток господарства та весняно-польові роботи. У свою чергу такий дієвий механізм підтримки агровиробників - запорука продовольчої безпеки.

Зараз місцеві фахівці допомагають аграріям укладати відповідні договори. Усі погодження в столиці вже пройшло сільськогосподарське підприємство “Сіянцівське” Острозького району, яке, за форвардним контрактом, повинно завезти на сертифіковані склади 200 тонн пшениці 3 класу з врожаю 2014 року. За ще невирощене збіжжя заплатять відразу половину його вартості. Ще 20 відсотків суми держава перерахує навесні, а решту - після постачання зерна на склади. Такі ж умови зацікавили ще 2 очільників агроформувань області - “Липники” Березнівського та “Волинь” Рівненського районів, які вже відправили в Київ документи на контрактування 60 тонн жита 2 класу та 350 тонн пшениці 2 класу. Після погодження всіх паперів у столиці ці господарі готові завезти на спеціальні сертифіковані склади Аграрного фонду своє збіжжя, а за поповнення державних запасів отримають обігові кошти.

Учні-лідери з усієї України зберуться на Рівненщині

Втілення власних соціальних проектів, які стосуються вибору майбутньої професії, захисту прав дитини чи екології, участь у ділових іграх, майстер-класах із психології і навіть проведення тренінгів самотужки. Такий досвід мають школярі Рівненщини, активні учасники учнівського самоврядування. Згодом вони зможуть поділитися своїми здобутками, а також дізнатися про досягнення однолітків із інших регіонів. Адже цього року Рівненщина прийматиме всеукраїнський збір лідерів учнівського самоврядування професійно-технічних та загальноосвітніх навчальних закладів, який запланований на 20-30 січня. У рамках збору, окрім офіційних засідань, заплановані круглі столи, майстер-класи квести, відвідання навчальних закладів.

Наша область має гарні напрацювання у сфері учнівського самоврядування. Така робота з дітьми виправдовує себе. Адже це розвиває у школярів лідерські здібності і проектне мислення. Загалом брати участь в учнівському самоврядуванні діти можуть із 5 класу. Щоправда, це лише початковий рівень. Найкраще себе проявляють старшокласники. У нашій області є учениця, яку вже зараз запрошують проводити тренінги. Загалом же діти-учасники учнівського самоврядування, стають активнішими і починають по-іншому думати.

Першими в Україні узгодили нові тарифи

Експерти робочої групи оперативно проаналізували вартість усіх складових тарифоутворення, і більше 20 висновків місцевих фахівців уже пройшли погодження в Києві. Тому вже з першого січня 12 теплопостачальників області вказуватимуть у рахунках менші суми, оскільки надаватимуть послуги за зниженими тарифами. У середньому їхні послуги для бюджетних закладів подешевшали на 21%, а для категорії споживачів “інші” - на 10%. Отже, енергоресурс, який використовують на продукування теплоносія для бюджетних закладів, подешевшав майже на 27 відсотків - із 4558 гривень до 3340 гривень за тисячу кубометрів.

23.01.2014



Рівне-Ракурс №10 від 23.01.2014p. 
На головну сторінку