Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №642 від 06.02.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Гостини

Рівненські рокери в Альті

Рівненські рокери в Альті

Хоча й кажуть, що в місті Рівному є безліч цікавих рок­гуртів, на жаль, ми не можемо похвалитися приміщенням, де б вони регулярно виступали. Тому їм і доводиться гастролювати по інших містах України, в закладах, які більш­менш пристосовані до живих виступів перед шанувальниками рок­музики. Місто Дубно відоме в середовищі рокерів рок­фестивалем “Тарас Бульба”. Окрім того тут вже 13 років діє пивний клуб “Альт”, в якому раз на місяць відбуваються виступи рок­гуртів із різних регіонів України та навіть із закордону.

1 лютого два рівненські гурти “Zabriskie Point” та “Glassmates” вийшли на підмостки дубенського “Альту”, де й відіграли власну музичну програму. Окрім дубенських слухачів на концерті було чимало рівнян, які під час гастролей улюбленців їздять із ними.

­ Я займаюся організацією концертів різноманітних рок­гуртів з сере­дини 90­х, ­ розповідає арт­менеджер “Альту” Джим СЕРГІЙОВИЧ. ­ У 2001 році мені разом із дубенським музикантом­активістом Леонідом Дешпетко прийшла в голову ідея влаштовувати рок­концерти різнопланових гуртів в “Альті”. Власник закладу підтримав нашу ідею. І ось за 13 років існування з концертами в нас виступили гурти з Рівного та з багатьох інших міст України та навіть закордонні гості з Білорусі, Росії, Франції, Швеції та Швейцарії. Незабаром плануємо привезти в Дубно ще й цікавий італійський гурт. Намагаємося регулярно представляти слухачу рок­гурти різних напрямків, таких як хард­рок, панк­рок, інді, фолк­рок та інших. Єдине, чого в нас не буває, то це важкого року. Головний критерій до виконавців ­ це цікава музика та відповідний професійний рівень виконання.

Можна сказати, що ми відкриваємо для глядача нові різнопланові гурти, які він не чув раніше. У нас звучить суто авторська музика, ми не запрошуємо до виступів кавер­гурти, які переграють відомі рок­композиції.

Звісно, в Дубно важко заманити, скажімо, іноземних виконавців, але я відслідковую концертні виступи цікавих гуртів по Україні й запрошую ці колективи завітати до нас у рамках їхніх гастрольних турів. Іноді проводжу паралельні концерти гуртів у Дубно та в Рівному. Якщо колектив грає лише в Дубно, то завжди для зручності організовуємо маршрутний автобус, який завозить слухачів на концерт в “Альт” та назад до Рівного.

Під час проведення фестивалю “Тарас Бульба”, окрім останніх двох років, пивний клуб “Альт” слугував малою сценою для виступів усіх бажаючих рок­гуртів учасників фестивалю.

­ Останнім часом наш гурт активно гастролює різними містами України ­ ділиться думками вокаліст гурту “Zabriskie Point” Олексій Потянок. ­ Ми граємо блюз­рок, а це енергійна запальна музика, яка передає позитивні емоції слухачу. На запрошення виступити в пивному клубі “Альт” ми відгукнулися із задоволенням, адже саме в таких закладах традиційно й лунає блюзова музика. Окрім наших відомих пісень, виконали також власну кавер­версію на відомий хіт рок­гурту “Deep Purple” ­ “Smok on the water”. У нашому варіанті “Смокінг червоний” розповідається жартівлива історія про чоловіка, який купив газету із об’явою, аби влаштуватися охоронцем в “Дісней ленді”, та прийшов на співбесіду в червоному смокінгу, який придбав у секонд­хенді. Під час виконання пісні серед антуражу було червоне кімоно, яке я вдягнув на себе та номер газети “Рівне ракурс”, в якій працюю журналістом. Рівненський гурт “Glassmates”, який грав разом із нами, ­ це проект нашого гітариста Юрія Кравченка, в якому окрім нашого бас­гітариста Олександра Терещенка та барабанщика Сергія Константінова взяв участь вокаліст Євгеній Гапоненко. По суті, це був дебют гурту з новою музичною програмою, яку публіка сприйняла, на “ура”! Люди в залі активно танцювали та просили виконати пісні на біс, а це для будь­яких музикантів і є головною нагородою за творчість!

06.02.2014Олег САЛЬСЕНКО



Рівне-Ракурс №10 від 06.02.2014p. 
На головну сторінку