Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №642 від 06.02.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Поради кулінара

• Чим довше місити тісто на медівник, тим краще воно підростає під час випікання.

• Масло в спекотну погоду краще зберігається, якщо посуд із ним обгорнути серветкою, змоченою в солоній воді. Хороше масло не кришиться і не виділяє багато вологи.

• Готуючи млинці, у борошно слід додавати підсолену воду, щоб не було грудок.

• Якщо збивати білки в алюмінієвому посуді ­ вони посіріють.

• Якщо печете пиріг з фруктами, то тісто слід посипати білими сухарями, а тоді вже класти фрукти – сухарі вберуть вологу.

• Сир довше зберігатиме свіжість, якщо помістити його в закритий посуд, і додати до нього трохи цукру.

• Якщо сир кислий, його слід залити на годину молоком і перемішати, після чого добре віджати. Це можна повторювати, поки сир не набере приємного запаху і смаку.

• Відварені макарони будуть смачніші, якщо після обсушування їх трохи підсмажити.

• Відварені овочі краще чистяться, якщо їх одразу полити холодною водою. Овочі не можна вимочувати у воді, тому що вони втрачають багато цінних поживних речовин.

06.02.2014



Рівне-Ракурс №10 від 06.02.2014p. 
На головну сторінку