Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №643 від 13.02.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Шахрайство

І візок не продала, і гроші втратила

Шахраї в усі часи вдавалися до оборудок, які швидко здатні їх збагатити. Дармові, а ще часом чималі матеріальні блага “лягають” до їхніх кишень за допомогою обману. Це і продаж чудо­ліків, які не лікують, різноманітних товарів за низькими цінами, надання послуг тощо. На Рівненщині нещодавно вчергове попрацювали шахраї.

До міліції звернулася 25­річна мешканка м. Здолбунів, яка повідомила, що невідомі особи з кредитної картки зняли більше трьох тисяч гривень.

Жінка мала намір через Інтернет продати дитячий візок, через що і потрапила на гачок лиходіїв. Довірлива жінка й гадки не мала, що придбанням дитячого візка зацікавились шахраї, які, звісно ж, купувати його не збирались.

Після узгодження зі зловмисником ціни, жінка повідомила шахраю номер банківської картки. Через декілька хвилин дізналася про зникнення зі свого рахунка 3220 гривень.

За даним фактом працівники Здолбунівського РВ УМВС відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст. 190 КК України (Заволодіння чужим майном шляхом обману чи зловживання довірою). Триває досудове розслідування. За такі дії шахраям загрожує покарання у вигляді штрафу до 50 неоподаткованих мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до двох років, або обмеження волі строком до трьох років, – зазначив начальник Здолбунівського РВ Олександр Панасюк.

Правоохоронці звертаються до людей, щоб застерегти їх та попередити про небезпеку, яка може чатувати на них з боку різного роду шахраїв. Потрібно бути пильними і пам’ятати: ваша довірливість – надійна зброя у руках шахраїв.

13.02.2014



Рівне-Ракурс №10 від 13.02.2014p. 
На головну сторінку