Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №643 від 13.02.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Домогосподарці

Як правильно розморожувати продукти

Як правильно розморожувати продукти

Не рекомендується розморожувати дари моря в теплій або гарячій воді, так як втрачаються корисні речовини, а риба вбирає воду, що веде до втрати якості продукту.

При кімнатній температурі розморожувати рибу також не рекомендується, особливо в жаркий час (через небезпеку швидкого зростання бактерій).

Рибу і морепродукти необов’язково розморожувати до кінця, в такому вигляді її легше обробляти ­ вона виходить більш соковитою після приготування.

Морепродукти розморожують так само, як і рибу ­ на нижній полиці холодильника. Їх також можна готувати не розморожуючи.

Напівфабрикати з м’яса, птиці і риби найкраще готувати не розморожуючи, на тихому вогні, збільшивши час приготування. Якщо потрібно розморозити фарш для подальшого готування будь яких страв, потрібно дотримуватися тих же правил, що і для розморожування м’яса, птиці або риби, тобто помістивши його для відтаювання на нижню полицю холодильника.

Головним показником правильного розморожування м’яса, птиці або риби є кількість втраченого соку при розморожуванні. З соком з розмороженого продукту виходять білки, вітаміни і мінеральні речовини, також втрачаються смакові якості. Тому чим менше соку виділилося при правильному способі розморожування, тим краще.

При необхідності слід дістати з морозилки потрібну кількість овочів, ягід, фруктів, зелені, вик­ласти їх в миску і поставити на нижню полицю холодильника. Можна розморозити їх і при кімнатній температурі, але в цьому випадку загубиться значна частка соку і вітамінів.

Розморожувати у воді овочі, ягоди, зелень і фрукти також не слід ­ в воду підуть корисні речовини. Якщо з ряду причин потрібно розморозити у воді, то овочі, ягоди або фрукти повинні бути в не промокаючій упаковці.

Можна використовувати в приготуванні страви овочі, ягоди, фрукти та зелень не розморожуючи. У такому разі втрати вітамінів і мікроелементів в продуктах значно менші. Наприклад, овочеву заморожену суміш кладіть у воду для супу або бульйон, не розморожуючи. Ягоди і фрукти, не розморожуючи, можна закладати в киплячу воду для приготування компотів або киселів. Зелень у суп або друге блюдо (наприк­лад, гуляш) можна закладати відразу ж після того, як вийняли з морозилки.

Найкращий метод розморожування продуктів ­ природне розморожування на нижній полиці холодильника. Ви можете використовувати будь­який зручний вам метод розморожування продуктів, але при рекомендованому нами способі зберігається найвища якість продукту.

Важливо пам’ятати також, що повторне заморожування продуктів не рекомендується. Тому перед тим, як заморозити м’ясо, рибу, птицю, напівфабрикати, зелень, овочі або ягоди, розділіть продукт на порції і розморожуйте необхідну кількість.

13.02.2014



Рівне-Ракурс №10 від 13.02.2014p. 
На головну сторінку