Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №643 від 13.02.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#На часі

Догляд за ногами взимку

Догляд за ногами взимку

З настанням холодів догляд за ногами стає особливим. Адже саме в цей період наші ніжки тривалий час перебувають у колготах, панчохах і чоботях. Тому в цей період ноги вимагають особливого догляду.

Для того, щоб взимку ваші ноги були привабливими, необхідно ретельно підбирати взуття. Зимове взуття повинно бути якісним, легким, зручним і вільним. З хорошим взуттям ви не будете знати таких проблем як лущення, набряки, втома, неправильний ріст нігтів і мозолі. Прийшовши в приміщення, зимове взуття обов’язково потрібно зняти. У такому разі ноги не будуть перегріватися і потіти.

Щоб ноги не пріли, користуйтеся спеціальними засобами, які продаються в магазинах і аптеках у вигляді присипок, гелів, дезодорантів і кремів. Усі вищеперераховані препарати містять тальк, рослинні екстракти, ефірні масла і оксид цинку. Використовувати засоби від поту необхідно два рази на день. Буде дуже добре, якщо кожний вечір ви будете балувати свої ніжки конт­растним душем. Після душу стопи ніг необхідно обробити тальком. Обробляючи стопи тальком, робіть масаж п’ят і пальчиків. Масаж допоможе вам активізувати кровообіг. Для того, щоб ноги не пріли, можна робити ванни з відваром кори дуба. Якщо хочете, то спробуйте на ніч до ніг прикладати аплікації з крему і дрібно нарізаної кори дуба. Для того щоб домогтися гарних результатів від застосування аплікацій, рекомендується спати в шкарпетках.

Багато людей страждають від сухості ніг у зимовий період. Сухість ніг супроводжується тріщинами шкіри, а також потовщенням рогового шару епідермісу. Це відбувається через зниження припливу крові до ніг, що веде до повільного відпадання відмерлих клітин шкіри. Щоб уникнути вищеперерахованих проблем, користуйтеся скрабами для ніг і зволожуючими кремами. Вдома намагайтеся ходити босоніж.

13.02.2014



Рівне-Ракурс №10 від 13.02.2014p. 
На головну сторінку