Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №644 від 20.02.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Круглий стіл

“Афганці” обговорили наболілі проблеми з міським головою

“Афганці” обговорили наболілі проблеми з міським головою

Напередодні роковин виведення радянських військ з Афганістану міський голова Рівного Володимир Хомко зустрівся з матерями та вдовами рівнян, загиблих у тій війні. Як стало відомо зі слів мера, в обласному центрі діє дві програми, спрямовані на соціальний захист інвалідів, учасників бойових дій та членів їхніх сімей. Батьки та вдови загиблих в Афганістані отримують компенсації на оплату житлово­комунальних послуг, грошові виплати.

Чверть століття минуло після закінчення афганської війни. Але рани, заподіяні цією війною, ниють у материнських серцях ще й досі. Щемить серце і у Ніни Баженової. Війна забрала у неї сина Сергія. Він назавжди залишиться лейтенантом, який загинув у першому ж бою. Їх тоді усіх зібрали в клубі і запитали, хто не хоче їхати? Ніхто не підняв руки. Пані Ніна каже, що прийшла на зустріч не для того, щоб щось просити, а хоча б поспілкуватися з такими ж матерями, як і сама.

Круглий стіл, який відбувся в приміщенні рівненської міської організації Української спілки ветеранів Афганістану, що на вул. Грушевського, 5а, пройшов у руслі живого діалогу. Під час бесіди вдалося обговорити питання допомоги конкретним родинам. Серед іншого піднімалися питання побутового характеру. Зокрема, заміни газових плит, асфальтування дворових територій, виконання перерахунків квартирної плати за дні простою ліфта, усунення витоків із мереж водопостачання та каналізації в підвалі будинку, ремонту під’їзду, встановлення контейнера для збору сміття, облаштування пішохідного переходу та ін.

Активною також можна назвати співпрацю “афганців” із працівниками комунального підприємства "Спецкомбінат ­ ритуальна служба". Співробітники цієї організації не лише виконували цього року роботи по ремонту пам’ятного знаку “Загиблим у локальних вій­нах”, а й додали на ньому додаткові прізвища загиблих.

­ Ми ведемо конструктивний діалог із міською владою. Питання, з якими ми звертаємося до міського голови, вирішуються. Тобто робота в цьому напрямку ведеться. І з кожним роком, в добру пору сказати, ми нарощуємо цю співпрацю все більше й більше, ­ зазначив голова Рівненської міської спілки ветеранів Афганістану Сергій Зінич.

­ Я розумію мізерність того, що ми робимо по відношенню до того, що ви втратили. Адже людське життя ­ це абсолютно, інші й нееквівалентні речі. Хочу запевнити, що міська влада робитиме все від неї залежне, щоб якось полегшити життя батькам, вдовам загиблих, інвалідам та ветеранам афганської війни, ­ підкреслив міський голова.

Він також пообіцяв подбати як про живих, так і про мертвих. Тринадцять сімей загиблих воїнів отримають по 500 гривень. А могили "афганців" упорядкують за міський кошт.

20.02.2014



Рівне-Ракурс №10 від 20.02.2014p. 
На головну сторінку