Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №644 від 20.02.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#На замітку домогосподарці

Кулінарні хитрощі

Кулінарні хитрощі

Якщо Ви полюбляєте смачно поїсти, в такому разі потрібно вміти правильно зберігати продукти та вміло використовувати народні поради. Тому можете скористатись порадами, які значно допоможуть Вам у Ваших кухонних справах.

У фарш завжди потрібно додавати цукор (на 1 кг фаршу ­ столову ложку цукру). Ваші котлети, біляші, чебуреки та інші вироби з фаршу завжди будуть дуже соковитими. Додавайте у фарш з основними спеціями (сіль, перець) сушену селеру ­ вона покращує смак м’яса.

Як не дивно, але шкурки від банана допомагають краще розварюватися м’ясу. У каструлю з м’ясом потрібно покласти шкурку від банана. Вас приємно здивує отриманий результат. М’ясо буде м’яким, соковитим і запашним.

У посуд з м’ясом для тушкуванням, потрібно покласти гілочки вишні для запаху, аромату і неперевершеного смаку.

Що дуже шкідливо для прянощів: це світло, висока температура, підвищена вологість. Зберігати прянощі потрібно в щільно закритих непрозорих керамічних, фарфорових або з темного скла банках, кожну пряність в окремій ємності та подалі від плити.

Ні в якому разі не можна сипати спеції з баночки, в якій вони зберігаються, безпосередньо в каструлю з киплячою стравою, вони поглинуть вологу з пари і втратять свою якість.

Якщо в розсіл з солоними огірочками додати трохи сухої гірчиці, вони відразу стануть смачнішими та дов­ше будуть зберігатися.

Невелика цибулинка, покладена в холодильник, допоможе знищити всі неприємні запахи.

Якщо полюбляєте дуже розсипчасту кашу, тоді потрібно на склянку крупи брати 2 склянки рідини. Варити розсипчасті каші можна на бульйоні або на воді, крупу потрібно засипати в окріп.

Щоб у рисовій крупі не завелися жучки, покладіть у неї кілька металевих пробок від пляшок.

Гіркі огірки можна опустити на деякий час у молоко, додавши трохи цукру. Гіркота зникне.

20.02.2014



Рівне-Ракурс №10 від 20.02.2014p. 
На головну сторінку