Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №645 від 27.02.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Президія облради

Про мародерів, міського голову і вибори…

Президія Рівненської обласної ради проводить щоденні засідання. На чолі з Михайлом Кирилловим депутати та громадські активісти вирішують нагальні питання життєдіяльності краю. Під час засідання президії Рівненської облради в середу 26 лютого було озвучено рішення про початок кампанії проти мародерів. Голова обласної ради Михайло Кириллов повідомив, що в області є безліч випадків, коли на досягненнях євромайдану наживаються. Президія обласної ради спільно з правохоронцями та “Правим сектором” розпочинає кампанію проти будь­яких проявів мародерства та використання революції в меркантильних цілях окремих осіб. Таких людей притягуватимуть до законної відповідальності.

Окрім того, президія Рівненської обласної ради зобов’язала міського голову Рівного прозвітуватися про господарський стан міста та пояснити, чи збирається він іти у відставку. Таку ж інформацію повинен підготувати рівненський міськ­виконком.

Члени президії облради також звернулись до Верхов­ної Ради України з пропозицією призначити позачергові вибори Верховної Ради Криму, місцевих рад, а також сільських, селищних та міських голів. Присутні на засіданні пропонували відразу визначитись і з датою, на яку Верховній Раді можна було б рекомендувати призначити дострокові місцеві вибори. Як варіант, називали 25 травня (одночасно з президентськими виборами) та осінь, коли, за припущенням декого з присутніх, відбудуться і дочасні парламентські вибори. Та в підсумку вирішили не конкретизовувати свою пропозицію.

Громадський активіст Зураб Кантарія, коментуючи на засіданні президії облради звернення рівненських депутатів до парламенту, додав, що, говорячи про потребу проведення дочасних місцевих виборів, варто говорити і про зміну виборчого законодавства.

27.02.2014Георгій ПАВЛОВСЬКИЙ



Рівне-Ракурс №10 від 27.02.2014p. 
На головну сторінку