Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №647 від 13.03.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Міськвиконком

Житло для сиріт та кримських татар

Нещодавнє засідання Рівненського міськвиконкому показало основні проб­леми, які стоять перед громадою нашого міста. Однією з головних тем, які звучали на минулій сесії, було питання житла.

Начальник міської служби у справах дітей Андрій Міщеня повідомив, що, відповідно до житлового кодексу, дітям­сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, після завершення терміну перебування в сім`ях опікунів, піклувальників, прийомних сім`ях чи у відповідних закладах, передбачене надання соціального житла чи позачергового житлового приміщення. Це у разі, якщо у них відсутня власна оселя або неможливо повернути помешкання, де вони раніше проживали. Зараз існує черга з таких дітей, які потребують власної домівки, і вона налічує більше 120 осіб. І ця черга постійно збільшується. Згідно твердження Андрія Міщені, хоч і існує державна програма забезпечення житлом сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, однак грошей на соціальне житло держава не виділяє. Одним із варіантів виходу з цієї ситуації є соціальний гуртожиток, де проживає шестеро сиріт з міста Рівного.

Міський голова Володимир Хомко проінформував присутніх, що, починаючи з 2011 року, місто перестало отримувати відсоток квартир у новобудовах для забезпечення житлом людей, які підпадають під дію державних програм забезпечення житлом, що на даний час не фінансуються. У свій час у міському бюджеті закладалися кошти для купівлі однієї квартири для сиріт, однак потрібні для цього гроші не надало казначейство. Єдина надія зараз на нову владу, яка почне фінансувати відповідну програму з державного бюджету.

Володимир Хомко також повідомив, що до міської влади звернулися кілька сімей з Криму, серед яких є і кримські татари, з проханням прихистити їх у Рівному. Можливо, до Рівного приїде 10 сімей із Криму, яких планують розмістити в місцевих готелях.

­ Зібрав представників готелів, і ніхто з них не відмовився допомогти. Проживання надаватимуть безкоштовно, дехто навіть погодився забезпечити сніданками. На перший час бажаючих жити в Рівному розміщуватимуть на кілька місяців. Пізніше, якщо буде потреба, шукатимемо можливість розмістити їх у сім`ях, які погодяться прийняти людей з Криму, ­ зауважив міський голова.

13.03.2014Олександр ШЕВЧУК, Піка



Рівне-Ракурс №10 від 13.03.2014p. 
На головну сторінку