Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №249 від 20.07.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Мистецький феєрверк

Рівненщина стане принадою для туристів?

Рівненщина стане принадою для туристів?

Нашому регіону є чим прославитися, - переконані рівненські художники

Вулицю 16 Липня у Рівному іноді хочеться назвати інакше. Наприклад, вулиця Художників, чи вулиця Мистецтва... На самому її початку знаходиться художній салон «Вернісаж», біля якого завжди відбуваються різноманітні заходи, пов’язані із «вічним та прекрасним». А нещодавно у «Вернісажі» відбулася виставка картин рівненських та зарубіжних художників у рамках пленеру під назвою «Історичні та природні перлини Рівненщини».

На стінах чудові, по-літньому теплі картини, на них - дивовижна природа та історичні пам’ятки Волині, Межиріччя, Дермані. Тут можна побачити живописні роботи як рівненських митців, так і художників з Білорусі, Польщі та західних областей України, а ще - портрети самих авторів, - завдяки світлинам, майстерно виконаним фотохудожником Олександром Харватом.

Переважна більшість праць присвячені славетному Острогу.

- Основна мета пленеру - привернути увагу до маленьких міст нашого краю, - розповідає відомий рівненський художник Віктор ГВОЗДИНСЬКИЙ. – Адже саме тут знаходяться надзвичайно цінні та унікальні пам’ятки природи, архітектури та історії. Одним із найяскравіших таких міст є Остріг, який заслуговує на те, аби про нього дізнавалися більше.

Окрім усіх вищезгаданих цінностей, маленькі містечка можуть стати осередками туризму та неабияких доходів у перспективі - така думка пролунала серед художників. Потрібно лише робити усе можливе, щоб такі унікальні місцевості нашого краю активно популяризувалися.

- Ми працювали, як навіжені! Таке натхнення було, стільки вражень, - розповідає відповідальний секретар Рівненської обласної організації Національної спілки художників України Тетяна ЛУКАШЕВИЧ. – Весь день ми присвячували творчості, а вночі спілкувалися. Результат того, що ми зуміли зробити, ви можете побачити на власні очі. А ще – це була гарна нагода для всіх художників випробувати власні сили.

Голова Рівненської обласної організації Національної спілки художників України Феофан БОБРИК висловив подяку за допомогу у проведенні даного заходу управлінню культури РОДА, а також ректору Національного університету “Острозька академія” Ігорю Пасічнику. Виставка триватиме до 3 серпня.

20.07.2006Анна ТАРАСОВА



Рівне-Ракурс №10 від 20.07.2006p. 
На головну сторінку