Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №649 від 27.03.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Домогосподарці на замітку

Кулiнарнi хитрощi

1. Не можна, щоб кава кипіла: зникне смак та аромат. Якщо ви все ж недогледіли, негайно зніміть кавник з вогню і влийте в нього кілька крапель холодної води.

2. Щоб з лимона отримати побільше соку, перед вижиманням покладіть лимон в гарячу воду на 5 хвилин.

3. У воду, в якій вариться рис для пирогів, влийте столову ложку оцту ­ і рис стане білосніжним, розсипчастим.

4. Найбільш смачними виходять страви, в яких використовується змішаний фарш: м'ясо з сирою картоп­лею, морквою, м’ясним бульйоном, консервованою кукурудзою, гірчицею.

5. Видаляти луску набагато зручніше, якщо опустити рибу під воду. Тоді луска не розлітається в сторони і не бруднить нічого навколо.

6. Якщо додати в сметану трішки молока, вона не згорнеться в підливі.

7. Капусту для начинки, порубавши, спочатку обдайте окропом, а потім залийте на хвилину холодною водою. Гарненько відіжміть і смажте на сковороді. Тоді капуста не втратить колір, не стане коричневою.

8. Коли ви варите картоп­лю в мундирі, шкірка іноді лопається. Щоб цього не відбувалося додайте у воду кілька крапель оцту.

9. Чай рекомендується зберігати в скляних або пор­целянових банках зі щільно закритими кришками, щоб не розсіювався його аромат. Якщо у вас немає таких чайниць, підійде і дерев’яна коробочка ­ важливо тільки, щоб вона не пахла лаком. У щільно закритій коробочці тонкий аромат чаю навіть настоюється.

10. Щіпка солі, додана в каву наприкінці варіння, надає напою особливий смак і аромат.

11. Два шматочки цук­ру, попередньо розчинені в невеликій кількості оцту, можуть замінити в соусі біле вино.

12. Непотрошений птах зберігається довше, ніж випотрошений.

13. Щоб рис вийшов білим і розсипчастим, засипайте його неодмінно в киплячу підсолену воду, додавши кілька крапель лимонного соку або розчиненої у воді лимонної кислоти. Не накривайте посуд, в якому вариться рис.

14. Сосиски будуть смачніше, якщо їх не варити, а обмазавши гірчицею, обсмажити в соняшниковій олії на слабкому вогні.

15. Щоб легше зняти плівку з печінки, намочіть пальці в солі.

16. Варене м’ясо буде більш смачним і соковитим, якщо його опускати не в холодну воду, а в окріп і при цьому варити великим шматком, а не шматочками.

17. Для запобігання відкритої томатної пасти від цвілі, потрібно на кришку нанести трохи сухої гірчиці.

18. Для збереження смаку, аромату і кольору свіжих ягід при варінні киселю віджатий з ягід сік не кип’ятіть. Кип’ятіть тільки залиті водою віджаті ягоди і в отриманий сироп додайте цукор і крохмаль. Сік вливайте в готовий кисіль, коли він знятий з вогню.

19. Буряк вариться дуже довго ­ від 3 до 3,5 годин. А можна варити його тільки годину, потім зняти з вогню і поставити на 10 хв під струмінь холодної води. Буряк буде готовий.

20. Моркву можна зберегти протягом декількох місяців, якщо обприскати її водним настоєм сухого лушпиння ріпчастої цибулі.

27.03.2014



Рівне-Ракурс №10 від 27.03.2014p. 
На головну сторінку