Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №651 від 10.04.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Актуально

Чи буде завод в Тинному?

Чи буде завод в Тинному?

У мікрорайоні Тинне інвестори прагнуть побудувати завод з утилізації небезпечних відходів. Нещодавно з цього приводу відбулося засідання депутатської комісії з вивчення питань, які стосуються правомірності проведення громадських слухань щодо утилізації небезпечних відходів у цьому мікрорайоні та законності будівництва там заводу з утилізації небезпечних відходів. Засідання було дискусійним та напруженим.

Артем Остапюк, заступник директора Товариства з обмеженою відповідальністю “Всеукраїнська екологічна компанія”, яка має намір збудувати очисний завод, запевнив, що діяльність їхньої компанії є абсолютно прозорою та відкритою. І вони готові надати усі потрібні відомості, і саме для цього запросили консультанта зі свого підприємства.

Консультант ТОВ “Всеукраїнська екологічна компанія” Андрій Поліщук зазначив, що на підприємстві планують запровадити три потоки знищення відходів: “Перший потік – знищення люмінесцентних і ртутних ламп, другий потік – відходи нафтових і бензинових шламів, третій – відходи медичних реактивів, клінічні відходи. Ці три напрямки вибрані через те, що вони є особливо важливими для міста та області. Стосовно люмінесцентних ламп, то утилізовуватимуть лампи з Рівного та Рівненської області – саме на це і розраховані потужності установки. У Рівному та області виходить із ладу приблизно 300-400 тисяч люмінесцентних і ртутновмістних енергозберігаючих ламп на рік. Як показує досвід, населення не здає для утилізації більше 100-150 тисяч ламп”.

За словами консультанта, увесь процес утилізації абсолютно не шкідливий для мешканців Тинного, оскільки підприємство знаходитиметься на безпечній відстані від людських осель, а громадський актив мешканців матиме змогу в будь-який час відвідувати територію підприємства, щоб конт­ролювати його діяльність.

Проте представників громади Тинного такі запевнення не переконали: “Для нас звістка про такий завод – це, як вибух бомби. Діяльність цього підприємства буде блокуватися, адже народ проти цього. У нас діти хворіють, у нас там поля, де ми вирощуємо городину, а ви нам хочете “підкинути” такий завод. Відмовтеся, будь ласка, від цієї ідеї, не просувайте її далі, суспільне ставлення до вас дуже негативне, і ви його жодним чином не переламаєте, шукайте інше місце”, - обурився представник громади Тинного Адам Хомич.

Окремі члени комісії запропонували представникам інвесторів розглянути можливість розмістити завод в іншому місці. А як зазначив в.о. начальника управління містобудування та архітектури Рівненського міськвиконкому Віктор Вівсяник, такі споруди можна будувати тільки в промисловій зоні, і потрібно досконально вивчати, де є можливість розмістити таке підприємство.

На завершення члени комісії підтримали проект рішення міської ради, яке передбачає проведення громадських слухань щодо можливості розміщення заводу з утилізації в Тинному біля вулиці Грунтова. Рішення можуть прийняти вже на найближчій сесії міської ради 10 квітня.

10.04.2014Олександр ШЕВЧУК, Піка, Піка



Рівне-Ракурс №10 від 10.04.2014p. 
На головну сторінку