Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №651 від 10.04.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Події

Якщо завтра війна…

Якщо завтра війна…

Тема зміцнення обороноздатності України є сьогодні однією з ключових у вітчизняних ЗМІ. При цьому випливають дуже дивні речі. Про одну з них цієї середи довідалися рівненські журналісти на прес-конференції, яка відбулася на рівненському “Льонокомбінаті”.

Виявляється, що це далеке від оборонної галузі підприємство теж може робити внесок в національну безпеку і, до речі, вагомий, принаймні, на рівні обласного центру. Чим? Та хоча б своїми величезними бомбосховищами, які були збудовані ще за радянських часів на території підприємства, які у випадку війни зможуть врятувати життя не одній тисячі мешканців Рівного. Сьогодні за кошти підприємства в одному з бомбосховищ проводяться роботи з ремонту та підготовки до використання приміщення на випадок війни. Всі охочі місцеві журналісти мали змогу в цьому пересвідчитися. Цікаво те, що ремонтні роботи в бомбосховищі проводяться за кошти “Льонокомбінату” без залучення бюджетного фінансування, за що нашій владі варто було подякувати власнику підприємства Олегу Червонюку.

Але найцікавіше навіть не це. Виявилося, що ще одне бомбосховище, яке розташоване на території підприємства, і яке належить пану Червонюку, не може бути відремонтоване і підготовлене для застосування за прямим призначенням об’єкта. Як розповів журналістам юрист “Льонокомбінату” Віталій Бережнюк, працівники підприємства просто не можуть туди потрапити, бо земля, на якій розташовано бомбосховище та ще бетонний вузол “Льонокомбінату”, була передана міською владою Рівного в користування іншій фірмі, працівники якої просто не дають можливість доступу до власності Олега Червонюка. Проб­лема, на перший погляд, формальна. Якщо є нерухоме майно, яке стоїть на землі, то власник цієї самої нерухомості мусить мати до нього доступ, і сама земля під і біля приміщень так само повинна бути у власника об’єкта нерухомості або, принаймні, в нього в оренді.

Як розповів Олег Червонюк, уже майже п’ять років продовжується тяганина з цього, зрозумілого всім зацікавленим сторонам, питання. Вже і міська рада Рівного зрозуміла, що рішення про виділення землі було помилкою, але виправити її можна лише через суд.

І ось 17 березня 2014 року Рівненський міський суд прийняв рішення… не задовольнити позов Олега Червонюка. Це рішення викликало справедливе обурення на “Льонокомбінаті”. Таким чином сьогодні, коли країна в небезпеці, а влада вимагає від усіх власників бомбосховищ “терміново вжити заходи з приведення приміщень та систем забезпечення життєдіяльності споруд до належного стану для використання за призначенням”, “Льонокомбінат” не має фізичної можливості виконати цю роботу через більш ніж дивне рішення…

10.04.2014Володимир КОНЄВ



Рівне-Ракурс №10 від 10.04.2014p. 
На головну сторінку