Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №651 від 10.04.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Координаційна рада

Громадські активісти Рівненщини вимагають зміни діючої системи влади

Подія, яка може позначитися на суспільно-політичному житті України, відбулася минулої п’ятниці у Рівному. У великому залі Рівненської обласної ради зібралися представники громадськості, владних структур регіону, народні депутати, які представляють Рівненщину у Верховній Раді України, на координаційну раду Рівненщини. Учасники зібрання обговорили суспільно-економічну ситуацію, в якій нині перебуває Україна, та напрацювали рекомендації, що, на їх погляд, допоможуть у вирішенні проблемних ситуацій.

Як переконані члени координаційної ради, зараз назріла гостра необхідність прийняття законодавчих (регуляторних) актів, направлених на зміну діючої системи влади в Україні, основи яких відпрацьовані громадськістю та науковцями Рівненської області. Відповідне звернення до Верхов­ної Ради України, Уряду України, в.о. Президента України й стало результатом роботи координаційної ради.

У тексті звернення зазначається, що, в першу чергу, необхідно ухвалити закони, спрямовані на реформування судової системи, та звільнити з роботи суддів, які заплямували себе спів­працею з режимом Віктора Януковича. Наступним пунктом пропонується негайно провести реформу в правоохоронних органах. На думку членів громадської ради, потрібно запровадити антикорупційні реформи. Окрім того, кожному громадянину України, зазначається в зверненні, має гарантуватися доступ до публічної інформації.

Першочергово, на переконання учасників зборів, має бути проведена адміністративна і податкова реформи, які перебачать ліквідацію районних та обласних адміністрацій і передання їхніх функцій виконкомам, створеним відповідними радами.

Текст звернення був ухвалений одноголосно.

10.04.2014Ярослав Тарасенко



Рівне-Ракурс №10 від 10.04.2014p. 
На головну сторінку