Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №651 від 10.04.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Народне віче

Керівників області громада запрошує на Майдан

Народне Віче, проведене цієї неділі на майдані Незалежності в Рівному, відрізнялося від попередніх тим, що було небагаточисельним. Зате за рівнем конструктивізму могло б слугувати прикладом. Мається на увазі конструктивна критика. Учасники зібрання на адресу керівництва області висловили чимало. Дісталося як виконавчій владі, так і представницькій.

Щодо першої (обласної державної адміністрації), то йшлося про одвічні біди регіону – варварський видобуток бурштину та вирізання лісів. За часів минулої влади ці теми не раз обговорювалися з трибуни Віче. Та ось тепер, як зазначалося на недільному зібранні, проблеми набувають особ­ливої актуальності. Зловмисники, користуючись бездіяльністю владних структур, активізувалися. Щодо незаконного видобутку бурштину, то, на переконання окремих ораторів, його добувається щодня на сотні тисяч доларів. А стосовно лісів, то вони вирізаються буквально “під нуль”.

Представницьку владу (обласну раду) критикували за те, що тривалий час президія ради не збирається. Особ­ливе невдоволення учасників акції викликали недавні кадрові призначення в обласній раді. Йшлося про заступників голови облради, кандидатури яких були запропоновані головою облради Михайлом Кирилловим на останньому сесійному засіданні. Учасники Народного Віче вважають цих людей ставлениками Партії регіонів і старої системи влади.

Учасники акції назвали позицію висуванця Майдану Михайла Кириллова зрадницькою і закликали наступної неділі прийти на Майдан керівництво області та виступити перед громадою.

10.04.2014Ярослав Тарасенко



Рівне-Ракурс №10 від 10.04.2014p. 
На головну сторінку