Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №651 від 10.04.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Справи житейські

Спалювання сміття призвело до пожежі

До Служби порятунку “101” Рокитнівського району одночасно поступило два повідомлення про пожежі у селі Кисоричі та селі Рокитно.

За вказаними адресами виїхали чергові варти вогнеборців. По прибуттю на місця подій виявилось, що у населеному пункті Кисоричі горить 1,6 м3 дров, а у селі Рокитне - скирта сіна. Вогонь у будь-яку мить міг перекинутися на розташовані поруч господарчі прибудови та житлові будинки. Рятувальники за допомогою водяних стволів швидко ліквідували пожежі та не допустили розповсюдження вогню.

Пізніше було встановлено, що внаслідок порушення елементарних правил пожежної безпеки під час спалювання сміття біля власних садиб, господарі кинули напризволяще неконтрольований вогонь, який і призвів до матеріальних збитків.

Кошти витрачені,

а захід не виконано

Працівниками прокуратури Гощанського району виявлено порушення під час використання бюджетних коштів у сфері довкілля.

Так, з’ясовано, що у грудні минулого року комунальне підприємство витратило на роботи з огородження території парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення “Тучинський парк Гощанського району” 52 тисячі гривень, профінансованих з обласного природоохоронного фонду. Проте, як з’ясувалося, на момент перевірки станом на лютий поточного року природоохоронний захід не був виконаний. За результатами розгляду документа прокурорського реагування, внесеного голові Тучинської сільської ради, порушення усунуто.

Де у Рівному можна вбитися?

У Рівному поблизу тротуару по вулиці Грушевського, який межує із НВК №12 “Школа-ліцей” (вул. Грушевського, 81), із землі стирчать кінці арматури.

На цьому тротуарі раніше знаходились лавки, які міська влада чомусь прибрала, а незрізана арматура залишилася, що цілком може призвести до різного роду тілесних ушкоджень. На тих “штирях” легко не лише покалічитися, а й вбитися. Тому ГО “Рівненський громадський контроль” від імені рівнян звернувся до начальника Управління ЖКГ Рівненського міськвиконкому пана Бережнюка з проханням усунути цей, м’яко кажучи, недолік.

На сторожі закону

З метою забезпечення неухильного дотримання працівниками органів Міндоходів Рівненщини принципів професійної етики при виконанні службових обов’язків та профілактики порушень антикорупційного законодавства, працівниками відділу внутрішньої безпеки регулярно проводяться лекції та бесіди у трудових колективах, а також серед платників податків. З початку року здійснено 204 профілактично-попереджувальних заходи, в тому числі 196 лекцій, бесід.

Проведено 40 службових перевірок та 4 розслідування. У 14 випадках інформація підтвердилася. За наслідками перевірок внесено 11 подань керівникам для вжиття заходів реагування. До правоохоронних органів для прийняття рішення направлено 8 матеріалів перевірок, за результатами розгляду яких 3 кримінальні правопорушення внесені до ЄРДР. З метою недопущення випадків прийняття на роботу до органів Міндоходів осіб, схильних до вчинення корупційних правопорушень, здійснено 33 перевірки кандидатів на службу, одному кандидату в призначенні на посаду відмовлено.

10.04.2014



Рівне-Ракурс №10 від 10.04.2014p. 
На головну сторінку