Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №651 від 10.04.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Зустріч

“Танго смерті” у Рівному

“Танго смерті” у Рівному

Минулого тижня до Рівного завітав відомий письменник та журналіст Юрій Винничук. Його зустріч із шанувальниками відбулася в актовому залі головного корпусу НУВГП, де автор презентував читачам роман “Танго смерті”, що вийшов друком у 2012 році у видавництві “Фоліо” та відзначений премією “Книга року Бі-Бі-Сі”.

За час виходу роману “Танго смерті” було продано більше 20 тисяч примірників книги.

- Події роману “Танго смерті” розгортаються в двох сюжетних напрямках, – розповідає автор. - Перший сюжет - в довоєнному Львові та під час Другої світової вій­ни, коли четверо друзів - українець, поляк, німець і єврей, батьки яких були бійцями армії УНР і загинули 1921 року під Базаром, - переживають різноманітні пригоди, закохуються, воюють, але за будь-яких катаклізмів не зраджують своїй дружбі. Паралельно в наші дні з іншими героями відбуваються події - не лише у Львові, але й у Туреччині. Наприкінці роману в несподіваному фіналі обидві сюжетні лінії сходяться. Сюжет роману ґрунтується на реальних подіях часів Другої світової. У Янівському концтаборі Львова нацисти розстрілювали євреїв під звуки танго, тому ця історія і носить назву “Танго смерті”.

У романі переплітається сучасний та довоєнний і післявоєнний Львів з його особливим “сленгом”, притаманним львів’янам. Роман набув неабиякої популярності та був перекладений на російську, польську, німецьку та англійську мови.

Один з героїв роману - відомий український письменник Андрій Курков. Натомість Курков використав постать Юрія Винничука в своєму романі “Лвівська гастроль Джимі Хендрікса”. Згодом автори планують створити спільний літературний твір, в якому обидва будуть прототипами головних героїв.

На запитання, до якої вікової групи письменник відносить свого читача - Винничук відповів, що він пише не тільки романи для дорослих, але й дитячі твори.

10.04.2014Олексій ПОТЯНОК



Рівне-Ракурс №10 від 10.04.2014p. 
На головну сторінку