Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №653 від 24.04.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#А ви чули?

Як бути, якщо...

... варена риба розламується, просто розвалюється на шматки?

-Тоді її краще варити невеликими порціями і в неглибокому посуді.

... хочеться, щоб запечена в духовці риба вийшла соковитою, з апетитною підсмаженою скоринкою?

-Перед тим, як поставити в духовку, обмазати рибу сметаною і полити олією, зробити на кожній рибині 2-3 продовгуватих надрізи і в ході запікання стежити за температурою в духовці - 250-280°С.

... м’ясо доводиться спочатку розморозити, використати шматочок, а решту заморозити знову. Чи можна так?

- Краще не треба. Вторинне заморожування м’яса псує його смак. Тому краще всього зберігати м’ясо в морозильній камері розрізаним на невеликі шматочки, кожний - в окремому поліетиленовому пакеті. Те ж стосується і субпродуктів, птиці, риби.

... смажили-смажили качку, а вона все одно жорстка, як вуса відставного фельдфебеля?

- Нічого страшного. Треба припинити смаження і потушкувати качку в бульйоні - стане м’якше.

... неможливо вловити момент, коли ж готова яєчня глазунья?

- Як тільки білок яєчні злегка затвердів і став білим, треба знімати сковороду з вогню. Завважте, що й після цього сковорода розжарена і процес смаження не припиняється.

... купили гірчицю, а вона через 2-3 дні починає засихати?

- Розведіть гірчицю молоком.

... спробували спекти булочки, а вони виходять твердими?

- Значить, ви поклали занадто багато цукру.

... млинці з прісного тіста виходять то грубими, як підошва, то рвуться при спробі зняти їх зі сковороди.- Якщо млинці грубуваті, можна розбавити тісто молоком. А якщо надто ніжні - додати в тісто яйце.

... іноді бере лінь перебирати крупу для каші?

- Все одно перебирати треба, так що наберіться терпіння. А при промиванні налийте побільше холодної води: ваш “брак” спливе на поверхню...

... закритий пиріг з фаршем або кулеб’яка здуваються, як м’ячик?

- Перед випіканням проколіть пиріг або кулеб’яку в двох-трьох місцях, пар зсередини вийде і все буде в порядку.

... варення зацукрується?

- При варінні додайте лимонний сік або лимонну кислоту.

... при варінні варення сироп густіє, а плоди зморщуються?

- Додайте в сироп води.

24.04.2014



Рівне-Ракурс №10 від 24.04.2014p. 
На головну сторінку