Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №204 від 08.09.2005p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#На залізничному пероні

“Соломка” гуртом, конопля вроздріб

Собака “винюхав” п’ятнадцять кілограмів макової соломки

У той час, коли пасажири чекали на потяг “Ковель-Сімферополь” на залізничному вокзалі обласного центру, правоохоронці оглядали навколишню територію зі спеціально навченою собакою. Пес обнюхував усі дорожні сумки пасажирів і таки “винюхав” в одній із них п’ятнадцять кілограмів (!) макової соломки.

Пасажири по-різному реагували на появу правоохоронців із собакою. Одним було смішно, коли тварина починала обнюхувати їхні речі, інші невдоволено поглядали на собаку, а дехто й нервувати почав! До речі, такі “рейди” на залізничному вокзалі Рівного правоохоронці влаштовують регулярно.

“Обстеживши” з десяток валіз, собака підійшов до жінки циганської національності, біля якої стояло дві сумки. Нюхав її дорожній багаж втомлено (тварину можна зрозуміти - перенюхати стільки сумок!), а потім пішов “працювати” далі. Втім, правоохоронці зупинилися - вони помітили, що жінка почала нервувати. Собака теж зупинився й повернувся до сумки. В цей момент на колії загуркотіло, а диктор повідомила про прибуття потяга “Ковель-Сімферополь”. Жінка зірвалася з місця й кинулася до транспорту.

- Звісно, ми побігли за нею, - розповідає оперуповноважений відділу карного розшуку лінійного відділу на ст.Рівне Андрій УСІК. - Зупинивши жінку, ми перевірили її сумки й виявили там п’ятнадцять кілограмів меленої макової соломки. Затримана виявилася жителькою Дубенського району, а перевозила товар у місто Джанкой, що в Криму. З’ясувалося, що вже не вперше. За частиною 3 статті 307 КК України підозрюваній у злочині загрожує від 5 до 15 років тюремного ув’язнення.

- А на День Незалежності на залізничному вокзалі Рівного ми затримали 50-річного чоловіка, який, щойно вийшовши з тюрми, почав торгувати коноплею прямо в приміщенні залізничного вокзалу, - продовжує пан Усік. - Того дня торгівля в нього йшла непогано, бо в обласний центр на концерт з’їхалося багато молоді.

08.09.2005Оля ДОЛЯ



Рівне-Ракурс №10 від 08.09.2005p. 
На головну сторінку