Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №654 від 30.04.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Візит прем'єра

Олександр Сич:

Олександр Сич:

“Не обіцятиму захмарні речі”

Вищим навчальним закладам потрібно дати більше автономії. На цьому наголосив у своєму інтерв’ю Віце-прем’єр-міністр України Олександр Сич, перебуваючи на Рівненщині. Він зауважив, що прийняття нового закону про освіту дасть можливість вищим навчальним закладам бути більш самостійними у вирішенні своїх економічних та адміністративних питань. Олександр Сич курує гуманітарні питання, а тому впевнений, що такі зміни потрібно запровадити якнайшвидше.

На питання журналістів, що буде обіцяти під час перебування на Рівненщині, Олександр Сич відповів: “Я не буду обіцяти захмарні речі, я вже маю кілька прохань від вищих навчальних закладів Острога та Рівного, які я обов’язково вивчу”.

Віце-прем’єр-міністр також не проти запровадити уроки християнської етики в школах. Про це його питали на зустрічі в “Острозькій академії” студенти. “Єдине, що треба це робити так, щоб не провокувати міжконфесійного протистояння”, - зауважив Олександр Сич.

Спільно із головою обласної ради Михайлом Кирилловим, головою обласної державної адміністрації Сергієм Рибачком та своїми радниками Віце-прем’єр побував у Рівненському обласному спеціалізованому диспансері радіаційного захисту населення.

У ході ознайомлення з диспансером Олександр Сич поспілкувався з його головним лікарем Сергієм Шевчуком та поцікавився станом матеріально-технічного забезпечення закладу, наявністю медикаментів, зокрема інсуліну для хворих на цукровий діабет, справністю необхідної для аналізів апаратури.

“У диспансері за 2013 рік стаціонарно оздоровлено 6072 особи, із них 521 – ліквідатори аварії. Цього року уже профінансовано 3 млн. 600 тис. грн., безоплатними рецептами забезпечена 6521 особа. Щодо інсуліну, то наразі і дорослі, і діти мають картриджі і шприц-ручки у повному обсязі”, - проінформував Степан Шевчук.

Олександр Сич подякував медичним працівникам за самовіддану працю, побажав міцного здоров’я хворим і пообіцяв сприяти ініціативам закладу в майбутньому.

Обговорення проблемних питань медичного обслуговування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та потерпілих від Чорнобильської катастрофи продовжилося на нараді вже у приміщенні облдержадміністрації.

30.04.2014Георгій Павловський



Рівне-Ракурс №10 від 30.04.2014p. 
На головну сторінку