Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №655 від 08.05.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Брудна вода

Екологія водойм потерпає, а необхідні заходи не вживаються

Екологія водойм потерпає, а необхідні заходи не вживаються

Прокурорською перевіркою встановлено, що посадові особи Рівненської міської ради та Державної екологічної інспекції в області не виконують обов’язки, покладені на них екологічним законодавством в частині контролю за використанням і збереженням водних об’єктів.

Внаслідок такої бездіяльності на сьогодні знаходяться в незадовільному екологічному стані та потребують очищення водойми м. Рівне, зокрема, річка Устя. Органи прокуратури Рівненської області неодноразово звертали увагу фахівців Держекоінспекції в області та місцевої влади на необхідність вжиття заходів до покращання екологічного стану водойм, зокрема, виявлення та припинення несанкціонованих скидів у р. Устя та о. Басівкутське. Проте ці проблеми до цього часу залишаються невирішеними.

Лише за прокурорського втручання у травні цього року Державною екологічною інспекцією в області відібрано проби із виявленого несанкціонованого витоку в р. Устя, зобов’язано міську раду встановити власника цієї мережі та припинити скид.

З метою усунення порушень вимог водного законодавства Рівненському міському голові та начальнику Державної екологічної інспекції в області внесено документи прокурорського реагування, які перебувають на розгляді.

08.05.2014



Рівне-Ракурс №10 від 08.05.2014p. 
На головну сторінку