Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №250 від 27.07.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Офіційно

Заява НАК »Нафтогаз України» щодо реалізації Програм оснащення житлового фонду лічильниками газу

Як відомо, сьогодні в Україні розроблено і реалізується ряд заходів, спрямованих на ефективне та ощадливе використання природного газу всіма категоріями споживачів і в першу чергу – населенням.

Одним із таких заходів є оснащення лічильниками газу житлового фонду, де газ використовується на опалення приміщень. Для цього на розгляд Кабінету Міністрів направлено ряд нормативно-правових актів, які передбачають, що в квартирах, оснащених опалювальними газовими приладами (котли, печі), відпуск газу повинен здійснюватись тільки за умови наявності лічильника газу. Таких квартир в Україні залишилось лише 553 тисячі. Саме таку кількість лічильників необхідно встановити до кінця 2006 року. Наявність лічильника також має стати умовою отримання субсидії на оплату газу, що використовується на опалення.

З метою прискорення оснащення зазначених вище квартир лічильниками газу НАК “Нафтогаз України” і НКРЕ запроваджено у всіх областях України Програми оснащення житлового фонду лічильниками газу.

Цими Програмами передбачено безкоштовне, за рахунок коштів НАК “Нафтогаз України”, встановлення лічильників газу в оселях малозабезпечених верств населення, яке використовує газ на опалення житла. До кінця 2006 року цими Програмами буде охоплено близько 304,0 тис, малозабезпечених сімей.

Виконання Програм покладено на регіональні підприємства з газопостачання та газифікації. Вони повинні забезпечити встановлення лічильників вказаним споживачам до кінця 2006 року за списками, складеними ї затвердженими органами місцевого самоврядування.

Наступним етапом буде встановлення лічильників газу на будинок (групу будинків) та запровадження розрахунків за їх показами в багатоквартирних будинках.

27.07.2006



Рівне-Ракурс №10 від 27.07.2006p. 
На головну сторінку