Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №656 від 15.05.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Новини Рівненщини

Офіційне відкриття сезону купання - 15 травня

З метою запобігання та попередження загибелі на воді та у зв’язку з офіційним відкриттям 15 травня сезону купання рятувальники Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій перевіряють стан готовності місць масового відпочинку на водоймах Рівненщини.

У ході перевірки особлива увага звертається на укомплектованість рятувальних постів справними плавзасобами та рятувальним обладнанням (кругами, жилетами, аквалангами, біноклями тощо), а також їх готовність до виконання завдань за призначенням.

З матросами-рятувальниками співробітники ГУ ДСНС проводять відповідні інструктажі та перевіряють їх знання щодо правил охорони життя на водних об’єктах.

Розкрадання бюджетних коштів

З початку року відділом боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, ГУ Міндоходів Рівненщини складено 15 матеріалів з ознаками кримінальних правопорушень. З них 11 - через розкрадання бюджетних коштів. Сума виявлених (легалізованих) доходів, несплачених податків та нанесених державі збитків становить 16,4 млн. грн.

До банку даних про сумнівні фінансові операції цього року внесено 10 повідом­лень у сфері державних закупівель на суму понад 14,5 млн. грн.

У результаті фінансових розслідувань та проведення перевірок суб’єктів господарювання обліковано шість кримінальних проваджень, в тому числі два за ст. 209 Кримінального кодексу України.

Кадрові зміни

У порядку переведення Перший заступник Міністра доходів і зборів України Ігор Білоус призначив Калитюка Михайла Миколайовича на посаду першого заступника начальника Головного управління Міндоходів у Рівненській області, відповідно, звільнивши його з посади начальника Державної податкової інспекції у м Рівне.

Підакцизні товари виводять з “тіні”

В Рівненській області, як і по всій Україні, триває оперативно-профілактична операція “Акциз-2014”.

За час її проведення (з початку року) слідчі ГУ Міндоходів припинили незаконну діяльність 4-х підпільних цехів з виготовлення підакцизних товарів (2 – з виготовлення тютюну, 2 – лікеро-горілчаних виробів). Порушено 9 кримінальних проваджень.

З незаконного обігу вилучено 2 тис. декалітрів алкогольних напоїв; 34,3 тис. пачок тютюнових виробів; 1,4 тис. декалітрів спирту.

Міндоходів планує запровадити електронну систему контролю за виробниц­твом та обігом підакцизної продукції.

Зарплата в “конвертах”

З початку року майже 1,5 млн. грн. донараховано міндоходівцями Рівненщини під час перевірок ними 36 підприємств та фізичних осіб–підприємців, які виплачували заробітну плату (або інші доходи) громадянам. У кожному випадку встановлені порушення законодавства. Додатково нараховано до сплати понад 1,2 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб та 209,6 тис. грн. єдиного соціального внеску. Під час перевірок податківцями виявлено незареєстрованих працівників та виплату заробітної плати за рахунок тіньових кош­тів. Порушникам донараховано майже 205 тис. грн. податку на доходи фізичних осіб та штрафних санкцій. Зокрема, у 4 випадках встановлено виплату заробітної плати меншої за мінімально встановлений рівень, ще в 11 - використання найманих працівників без оформлення трудових відносин. Завдяки працівникам органів міндоходів легалізовано працю 12 осіб.

15.05.2014Піка



Рівне-Ракурс №10 від 15.05.2014p. 
На головну сторінку