Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №658 від 29.05.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Корисно знати

Легке видалення найважчих плям та забруднень

Від клею

Пляму від клею на основі ацетону потріть клаптиком тканини з ацетоном або рідиною для зняття лаку, що не містить олії. Увага! Тканина, вироблена із застосуванням ацетату, не переносить ацетон!

Для видалення плями від клею на основі нафти, необхідно засосувати бензин.

Плями від клею на основі епоксидної смоли, на жаль, видалити не можна.

Для видалення плям від клею, на основі води, необхідно замочити одяг у теплій воді на ніч.

Від банану

Негайно прополощіть забруднення в максимально допустимій для тканини температурі. Якщо пляма не зникне повністю, прикладіть прозорий миючий засіб для посуду або замочіть у теплому молоці. За необхідності, потріть пляму рідким гліцерином та залиште на 10 годин або змочіть розведеною оцтовою кислотою чи перекисом водню.

Від пива

Достатньо звичайного прання.

Від ягід

Негайно прополощіть забруднення у максимально допустимій для тканини температурі, якщо пляма не зникне повністю, прикладіть прозорий миючий засіб для посуду або замочіть у теплому молоці. За необхідності, потріть пляму рідким гліцерином і залиште на 10 годин або змочіть у розведеній оцтовій кислоті чи перекисі водню.

Від бурякового соку і червоної капусти

Потріть пляму прозорим миючим засобом для посуду та помістіть річ у пластиковий пакет на 5-6 годин. Якщо тканина біла, прикладіть до плями розчинений у великій чашці теплої води 1% гіпохлориду натрію, а потім прополощіть.

Від пташиного посліду

Заждіть, поки пляма висохне. Зчистіть або зішкребіть, наскільки це буде можливо. Потріть із розчиненими у 10 мл води 2 чайними ложками оцету. Якщо пляма не зникне, замочіть у прозорому миючому засобі для посуду та запакуйте у пластиковий пакет на 4-6 годин.

29.05.2014



Рівне-Ракурс №10 від 29.05.2014p. 
На головну сторінку